Veres András mutatta be a soproni Szent Pál-szakkollégium tanévnyitó szentmiséjét

Hazai – 2016. szeptember 29., csütörtök | 14:14

A soproni Szent György-templomban bemutatott Veni Sancte szentmisével nyitották meg szeptember 12-én a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium 2016/17-es tanévét. Szeptember 15-én megtartották az új félév első kollégiumi gyűlését is.

A mise főcelebránsa Veres András megyéspüspök volt, koncelebráltak Henczel Szabolcs plébános, egyetemi lelkész és Kaposi Gábor. A kollégisták az oltár mellett vállaltak szolgálatot: ministráltak, felolvastak és a gitár is megszólalt.

A szentmisén részt vett Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora, több oktatója is részt vett. A mise után agapéra hívták a vendégeket, ahol Gyöngy Ferenc negyedéves erdőmérnök hallgató köszöntötte Veres András megyéspüspököt és az egyetemi vezetőket.

Szeptember 15-én Szent György Plébánia a Jezsuita-termében tartották meg az új félév első kollégiumi gyűlését. Henczel Szabolcs egyetemi lelkész ismertette a kollégiumban hamarosan életbe lépő, jelentős változásokat. Bemutatkoztak az új diákok, majd a diákbizottsági választás eredményhirdetése következett, melynek új tagjai Gyöngy Ferenc (elnök), Bojtos Rita, Szita Kristóf és Tóth Dániel lettek.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria