Visszatérni a forráshoz – Véget ért a házasság hete programsorozat a Szombathelyi Egyházmegyében

Hazai – 2017. február 20., hétfő | 13:21

Nagy szükség van rá, hogy kiemelten foglalkozzunk a családdal, a házassággal. Ezért is fontos a házasság hete programsorozat – mondta szentbeszédében Császár István egyházmegyei kormányzó február 19-én, a házasság hete szombathelyi zárórendezvényén a helyi székesegyházban bemutatott szentmisén.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Miért van annyi válás napjainkban? – tette fel a kérdést szentbeszédében Császár István. Mert a szentségből szerződés, az esküből együttélés, a szabadságból szabadosság lett – fogalmazott az egyházmegyei kormányzó.

Isten terve a házassággal nem a házaspárok személyesen elképzelt boldogságképének megvalósítása, hanem szentség és hivatás, hogy a férjek, feleségek, gyermekek is mennybe jussanak. Ez a házasság igazi kihívása – hangsúlyozta.

A szentmise végén került sor a nyeremények kisorsolására azok között a házaspárok között, akik a héten részt vettek a „Házas-Társas-Játékban”, a kapcsolatukat megerősíteni hivatott vetélkedőn. A jelenlévők kivételes módon a székesegyház bronzkapuján vonultak ki a templomból, úgy, ahogy azt az esküvőkön is teszik az újdonsült házasok. Az ajtónál egy kosárból papírszívet vehettek magukhoz, rajta megfontolandó gondolatokkal.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria