XVI. Benedek meglepő történelmi lépésnek tartja a pápa és a pátriárka találkozóját

Kitekintő – 2016. február 6., szombat | 19:30

XVI. Benedek „nagyon elégedett” Ferenc pápa és Kirill pátriárka találkozója kapcsán. „Ez egy nagyon meglepő történelmi találkozó” – tolmácsolta az emeritus pápa szavait Georg Gänswein érsek, a Pápai Ház prefektusa február 5-én.

Gänswein érsek február 5-én, péntek délután tolmácsolta XVI. Benedek véleményét, amikor bemutatták Marco Mancini, a Tau könyvkiadó gondozásában megjelent,  XVI. Benedek – Egy teljes pápa című könyvét.

A Pápai Ház prefektusa utalt a Ratzinger bíboros és Kirill metropolita között fennálló barátságra, valamint arra a találkozóra, amely már Benedek pápa és Kirill metropolita között jött létre 2006. május 18-án.

Lépésről lépésre készítették elő a talajt. Akinek van türelme, annak előbb-utóbb gyümölcsök teremnek. Benedek pápa megtette az előkészítő munkát, most Ferenc pápa ezt folytatja. Reméljük, hogy más gyümölcsei is lesznek a megtett útnak – értékelte Georg Gänswein érsek, a Pápai Ház prefektusa a Ferenc pápa és Kirill pátriárka között február 12-én sorra kerülő találkozót.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria