Hitoktatók Veni Sancte szentmiséjét tartották Veszprémben

Hazai – 2015. szeptember 3., csütörtök | 15:42

A Szent Mihály-bazilikában tartották a Veszprémi Főegyházmegye hitoktatóinak Veni Sancte ünnepségét augusztus 28-án. A szentmisét Márfi Gyula veszprémi érsek mutatta be főegyházmegyei paptestvérek koncelebrálásával – tudósít a Veszprémi Főegyházmegye.

Márfi Gyula homíliájában a Szentlélekről mint a szeretet lelkéről beszélt. Felhívta a figyelmet, hogy ne csak azt kérjük a Szentlélektől, hogy értelmünket megvilágosítsa, hogy legyen kellő tudásunk a hit oktatásához, hanem kérjük, hogy szívünket töltse el szeretetének melegével. Legyen bennünk szeretet Isten iránt, munkatársaink, a gyerekek és minden ember iránt – ez szükséges ahhoz, hogy munkánkat megfelelőképpen végezhessük.

A szentmise végén Márfi Gyula érsek kihirdette a tanévet érintő személyi változásokat. Vasáros József felmentését kérte az egyházmegyei hitoktatási referensi és a hitoktatási bizottság elnöki tisztsége alól, helyébe Felker Zsoltot, a székesegyház káplánját nevezte ki. Antal Ilona is felmentését kérte a hitoktatási iroda vezetése alól, helyébe Tiszttartó Dávid hittanárt nevezték ki.

Az ünnepség után kiosztották a hitoktatási bizottság irodájában a 2015/2016-os tanév hittankönyveit.


Fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria