Hodászi óvodások kántáltak a nyíregyházi püspöki hivatalban

2018. december 14., péntek | 15:40

Ismét karácsonyi műsort adtak a hodászi Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvodába járó gyerekek a nyíregyházi püspöki hivatalban december 11-én.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A hodászi óvodások Kanyó Árpád parókus kíséretében látogatták meg a Nyíregyházi Egyházmegye püspöki hivatalát és Szocska Ábel megyéspüspököt, hogy hagyományos karácsonyi műsorral, kántálással hirdessék a Megváltó születését. 

Csűrös Józsefné óvodavezető köszönetet mondott az óvodának nyújtott eddigi támogatásokért, és reményének adott hangot, hogy ezek a gyermekek aktív tagjai maradnak az Egyháznak is. A kántálás során a gyerekek magyar és cigány nyelven adtak elő ismert népénekekeket. Ezt követően Kanyó Árpád parókus, az óvoda lelkivezetője adta át karácsonyi jókívánságait a megjelenteknek.

Szocska Ábel püspök arra hívta fel a figyelmet, hogy a napokban ünnepelt Szent Miklós püspök küldöttjénél még jobban szeret bennünket maga az Isten, aki karácsonykor emberré lett. A püspöki hivatal dolgozói Szent Miklós ajándékával és egy kis vendéglátással kedveskedtek a kántáló gyerekeknek. 

A nyíregyházi székesegyházban Molnár Zoltán parókus várta az óvodásokat, hogy leróhassák tiszteletüket a templomban elhelyezett Szent Miklós-ereklye előtt. A gyermekek ezután megtekintették a város karácsonyi vásárát, karácsonyfáját, valamint Gerliczki Zoltán enteriőrtervező különleges tárlatát, melyet a városházán állítottak ki. 

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Kanyó Mária

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
kovacs-zoltan-mariologus-gyumolcsolto-boldogasszony-unneperol-86418-20190324235153
Kovács Zoltán mariológus Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről

Az alábbiakban Kovács Zoltán plébános, mariológus írását tesszük közzé Urunk születésének hírüladása, magyar népi nevén Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről.

05:00
ferenc-papa-isten-turelmes-es-lehetoseget-ad-valtozasra
Ferenc pápa: Isten türelmes, és lehetőséget ad a változásra

Március 24-én a Szentatya Jézusnak az Isten irgalmasságáról és a megtérés szükségességéről szóló példázatáról elmélkedett a déli Angelus elimádkozásakor. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.

2019. március 24., vasárnap
Útravaló – 2019. március 25., Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)

Útravaló – 2019. március 25., Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle