Hodászi óvodások kántáltak a nyíregyházi püspöki hivatalban

2018. december 14. péntek, 15:40

Ismét karácsonyi műsort adtak a hodászi Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvodába járó gyerekek a nyíregyházi püspöki hivatalban december 11-én.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A hodászi óvodások Kanyó Árpád parókus kíséretében látogatták meg a Nyíregyházi Egyházmegye püspöki hivatalát és Szocska Ábel megyéspüspököt, hogy hagyományos karácsonyi műsorral, kántálással hirdessék a Megváltó születését. 

Csűrös Józsefné óvodavezető köszönetet mondott az óvodának nyújtott eddigi támogatásokért, és reményének adott hangot, hogy ezek a gyermekek aktív tagjai maradnak az Egyháznak is. A kántálás során a gyerekek magyar és cigány nyelven adtak elő ismert népénekekeket. Ezt követően Kanyó Árpád parókus, az óvoda lelkivezetője adta át karácsonyi jókívánságait a megjelenteknek.

Szocska Ábel püspök arra hívta fel a figyelmet, hogy a napokban ünnepelt Szent Miklós püspök küldöttjénél még jobban szeret bennünket maga az Isten, aki karácsonykor emberré lett. A püspöki hivatal dolgozói Szent Miklós ajándékával és egy kis vendéglátással kedveskedtek a kántáló gyerekeknek. 

A nyíregyházi székesegyházban Molnár Zoltán parókus várta az óvodásokat, hogy leróhassák tiszteletüket a templomban elhelyezett Szent Miklós-ereklye előtt. A gyermekek ezután megtekintették a város karácsonyi vásárát, karácsonyfáját, valamint Gerliczki Zoltán enteriőrtervező különleges tárlatát, melyet a városházán állítottak ki. 

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Kanyó Mária

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

19:10
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

17:33