Hol van Isten a bajban? – Már Szatmárnémetiben is „be lehet szólni” a papnak

2018. szeptember 13. csütörtök 20:46

Szatmárnémetiben is elindul a Magyarországon ismert népszerű és provokatív „Szólj be a papnak!” vitasorozat. A kocsmamisszió első alkalma szeptember 14-én este lesz.


A vitaest szeptember 14-én, pénteken 20 órakor kezdődik a Red Hat Yard szabadtéri kávézóban Bartos Erzsébet rádiós műsorvezető moderálásával. Az érdeklődők Pallai Béla görögkatolikus, Istvánfi Szilárd római katolikus és Rácz Ervin református lelkipásztornak tehetnek fel kérdéseket. A szünetben a Bízz Band zenél.

Az esemény célja, hogy elvigye a kereszténységet az emberek hétköznapjaiba: megismerteti azt, ami közelebb vihet ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott emberek legyünk; értékes és tartalmas programot kínál azoknak, akik úgy érzik, valami hiányzik az életükből.

Az Egyház nem egy párhuzamos világ, nem egy bezárkózott intézmény, feladata van. Sóként kell beledörzsölni a világ húsába, hogy megállítsa a romlást. Ezt is üzeni az első szatmári alkalom, melynek témája: hol van Isten a bajban? A jelenlévők főként ebben a témában várják a kérdéseket, melyeket direkt módon a Facebook-eseményen vagy a helyszínen, írásban lehet feltenni.

Forrás és fotó: Romkat.ro/Szatmár.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök