Hol van Isten a bajban? – Már Szatmárnémetiben is „be lehet szólni” a papnak

2018. szeptember 13. csütörtök 20:46

Szatmárnémetiben is elindul a Magyarországon ismert népszerű és provokatív „Szólj be a papnak!” vitasorozat. A kocsmamisszió első alkalma szeptember 14-én este lesz.


A vitaest szeptember 14-én, pénteken 20 órakor kezdődik a Red Hat Yard szabadtéri kávézóban Bartos Erzsébet rádiós műsorvezető moderálásával. Az érdeklődők Pallai Béla görögkatolikus, Istvánfi Szilárd római katolikus és Rácz Ervin református lelkipásztornak tehetnek fel kérdéseket. A szünetben a Bízz Band zenél.

Az esemény célja, hogy elvigye a kereszténységet az emberek hétköznapjaiba: megismerteti azt, ami közelebb vihet ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott emberek legyünk; értékes és tartalmas programot kínál azoknak, akik úgy érzik, valami hiányzik az életükből.

Az Egyház nem egy párhuzamos világ, nem egy bezárkózott intézmény, feladata van. Sóként kell beledörzsölni a világ húsába, hogy megállítsa a romlást. Ezt is üzeni az első szatmári alkalom, melynek témája: hol van Isten a bajban? A jelenlévők főként ebben a témában várják a kérdéseket, melyeket direkt módon a Facebook-eseményen vagy a helyszínen, írásban lehet feltenni.

Forrás és fotó: Romkat.ro/Szatmár.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
a-hutlenseg-megelozese-mit-mond-pszichologus-es-moralteologus
A hűtlenség megelőzése – Mit mond a pszichológus és a morálteológus?

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének szervezésében szeptember 20-án Somogyiné Petik Krisztina, Asztalosné Elekes Szende pszichológus és Papp Miklós görögkatolikus lelkész, morálteológus beszélt a hűtlenség megelőzéséről a főiskola nagyelőadójában.

2018. szeptember 21. péntek
-masok-okulni-fognak-vallomasombol-megjelent-kruesz-krizosztom-pannonhalmi-foapat-oneletrajza
„Mások okulni fognak vallomásomból” – Megjelent Kruesz Krizosztom pannonhalmi főapát önéletrajza

Szeptember 20-án este a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban mutatták be Sólymos László Szilveszter OSB Kruesz Krizosztom (1865-1885), Kruesz Krizosztom Önéletrajz című kötetének a bemutatására.

2018. szeptember 21. péntek