Hol van Isten a bajban? – Már Szatmárnémetiben is „be lehet szólni” a papnak

2018. szeptember 13. csütörtök, 20:46

Szatmárnémetiben is elindul a Magyarországon ismert népszerű és provokatív „Szólj be a papnak!” vitasorozat. A kocsmamisszió első alkalma szeptember 14-én este lesz.


A vitaest szeptember 14-én, pénteken 20 órakor kezdődik a Red Hat Yard szabadtéri kávézóban Bartos Erzsébet rádiós műsorvezető moderálásával. Az érdeklődők Pallai Béla görögkatolikus, Istvánfi Szilárd római katolikus és Rácz Ervin református lelkipásztornak tehetnek fel kérdéseket. A szünetben a Bízz Band zenél.

Az esemény célja, hogy elvigye a kereszténységet az emberek hétköznapjaiba: megismerteti azt, ami közelebb vihet ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott emberek legyünk; értékes és tartalmas programot kínál azoknak, akik úgy érzik, valami hiányzik az életükből.

Az Egyház nem egy párhuzamos világ, nem egy bezárkózott intézmény, feladata van. Sóként kell beledörzsölni a világ húsába, hogy megállítsa a romlást. Ezt is üzeni az első szatmári alkalom, melynek témája: hol van Isten a bajban? A jelenlévők főként ebben a témában várják a kérdéseket, melyeket direkt módon a Facebook-eseményen vagy a helyszínen, írásban lehet feltenni.

Forrás és fotó: Romkat.ro/Szatmár.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
nyilt-nap-gyori-brenner-janos-papnevelo-intezetben
Nyílt nap a győri Brenner János Papnevelő Intézetben

A győri Brenner János Papnevelő Intézet szeretettel hívja és várja a papi hivatás iránt érdeklődőket február 23-án, szombaton 9 órára.

12:21
szentmise-az-elhunyt-hajlektalanokert-egyedi-es-megismetelhetetlen-ertek-minden-ember-elete
Szentmise az elhunyt hajléktalanokért – „Egyedi és megismételhetetlen érték minden ember élete”

A Sant’Egidio közösség szervezésében, hajléktalan barátaik jelenlétében Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be szentmisét február 17-én, vasárnap Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban azokért, akik az utcán éltek és haltak meg.

14:03