Hol van Isten a bajban? – Már Szatmárnémetiben is „be lehet szólni” a papnak

2018. szeptember 13. csütörtök 20:46

Szatmárnémetiben is elindul a Magyarországon ismert népszerű és provokatív „Szólj be a papnak!” vitasorozat. A kocsmamisszió első alkalma szeptember 14-én este lesz.


A vitaest szeptember 14-én, pénteken 20 órakor kezdődik a Red Hat Yard szabadtéri kávézóban Bartos Erzsébet rádiós műsorvezető moderálásával. Az érdeklődők Pallai Béla görögkatolikus, Istvánfi Szilárd római katolikus és Rácz Ervin református lelkipásztornak tehetnek fel kérdéseket. A szünetben a Bízz Band zenél.

Az esemény célja, hogy elvigye a kereszténységet az emberek hétköznapjaiba: megismerteti azt, ami közelebb vihet ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott emberek legyünk; értékes és tartalmas programot kínál azoknak, akik úgy érzik, valami hiányzik az életükből.

Az Egyház nem egy párhuzamos világ, nem egy bezárkózott intézmény, feladata van. Sóként kell beledörzsölni a világ húsába, hogy megállítsa a romlást. Ezt is üzeni az első szatmári alkalom, melynek témája: hol van Isten a bajban? A jelenlévők főként ebben a témában várják a kérdéseket, melyeket direkt módon a Facebook-eseményen vagy a helyszínen, írásban lehet feltenni.

Forrás és fotó: Romkat.ro/Szatmár.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén, november 16–18-ig egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45