Tiszta szerelem! Lehetséges? – Holnap országszerte imaestre várják a fiatalokat

2018. október 16., kedd | 19:57

Immár tizedik alkalommal rendezik meg országszerte azt az imaestet, amelyen fiatalok tesznek tanúságot kortársaiknak a tisztaság értékéről. Idén október 17-én, szerdán gyűlnek össze számos magyarországi és határon túli magyarlakta településen a tisztán megélt szerelemért fohászkodni.

Mit jelent, hogy a mai fogyasztói szexualitás hullámzó tengerén a tiszta szerelem, a tisztaság vizére lépünk? Hogyan tudunk megkapaszkodni Istenben, még ha el is kezdünk süllyedni? Ezekre a kérdésekre keresik a választ évről évre az imaest szervezői, s még ha egzakt feleletek nincsenek is, a fiatalok társaik tanúságtételének köszönhetően jó kiindulópontokat kaphatnak.

A program központi helyszíne ezúttal is a budapesti Örökimádás-templom (1094 Budapest, Üllői út 77.). 18 órakor Bíró László családpasztorációért felelős püspök mutat be szentmisét; majd tanúságtételek, szentségimádás következik, de lesz közbenjáró ima és agapé is.

A debreceni Szent László domonkos templomban szintén 18 órakor kezdődik az imaest szentmisével, majd tanúságtételekre, szentségimádásra, agapéra kerül sor.

Egerben a Líceum kápolnában 19.30-kor ifjúsági szentmisével indul a program, amelyet agapé követ.

győr-révfalui Szentháromság-templomban (Kálóczy tér 3.) már 17.15-kor kezdetét veszi az imaest: lesz tanítás, szentségimádás, szentmise, majd vezetett elmélkedés.

Szombathelyen a ferences templomban 18.45-ös kezdettel várják az érdeklődőket, lesz tanúságtétel, szentségimádás, közbenjáró ima és agapé is.

18 órakor szentmisével kezdődik az ifjúsági program a kecskeméti Barátok templomában (Kossuth tér 5.), amelyet tanúságtétel,  valamint – dicsőítő és csendes – szentségimádás követ.

A tápiósülyi Kisboldogasszony-templomban szentmisével kezdődik az imaest, amelyet zenés szentségimádás és tanúságtétel követ.

Piliscsabán, az Egyházközségi Nővérek Társaságának Központi Házában szentmise és szentségimádás képezi a programot.

Több határon túli magyar közösségben is lehet csatlakozni az eseményhez:  Csíkszeredán a Segítő Mária Kollégiumba (Eminescu utca 3.) várják az érdeklődőket 19.30-tól, méghozzá szentmisére, tanúságtételre és szentségimádásra. Érsekújváron, a Szent Kereszt Felmagasztalása-plébániatemplomban 18 órakor lesz ifjúsági szentmise, majd zenés szentségimádás, előtte 17.15-től előadásra kerül sor a Marianumban. A szatmárnémeti zárdatemplomban 18.30-kor kezdődik az imaest; a marosvásárhelyi Szent Család Közösségi Házban pedig 19 órakor (ima, ének, tanúságtétel és beszélgetés várja a fiatalokat).

További információk az esemény Facebook-oldalán találhatók.

Forrás és fotó: Országos Imaest a Tisztaságért

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

2019. április 22., hétfő
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

2019. április 22., hétfő
Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle