Tiszta szerelem! Lehetséges? – Holnap országszerte imaestre várják a fiatalokat

2018. október 16. kedd, 19:57

Immár tizedik alkalommal rendezik meg országszerte azt az imaestet, amelyen fiatalok tesznek tanúságot kortársaiknak a tisztaság értékéről. Idén október 17-én, szerdán gyűlnek össze számos magyarországi és határon túli magyarlakta településen a tisztán megélt szerelemért fohászkodni.

Mit jelent, hogy a mai fogyasztói szexualitás hullámzó tengerén a tiszta szerelem, a tisztaság vizére lépünk? Hogyan tudunk megkapaszkodni Istenben, még ha el is kezdünk süllyedni? Ezekre a kérdésekre keresik a választ évről évre az imaest szervezői, s még ha egzakt feleletek nincsenek is, a fiatalok társaik tanúságtételének köszönhetően jó kiindulópontokat kaphatnak.

A program központi helyszíne ezúttal is a budapesti Örökimádás-templom (1094 Budapest, Üllői út 77.). 18 órakor Bíró László családpasztorációért felelős püspök mutat be szentmisét; majd tanúságtételek, szentségimádás következik, de lesz közbenjáró ima és agapé is.

A debreceni Szent László domonkos templomban szintén 18 órakor kezdődik az imaest szentmisével, majd tanúságtételekre, szentségimádásra, agapéra kerül sor.

Egerben a Líceum kápolnában 19.30-kor ifjúsági szentmisével indul a program, amelyet agapé követ.

győr-révfalui Szentháromság-templomban (Kálóczy tér 3.) már 17.15-kor kezdetét veszi az imaest: lesz tanítás, szentségimádás, szentmise, majd vezetett elmélkedés.

Szombathelyen a ferences templomban 18.45-ös kezdettel várják az érdeklődőket, lesz tanúságtétel, szentségimádás, közbenjáró ima és agapé is.

18 órakor szentmisével kezdődik az ifjúsági program a kecskeméti Barátok templomában (Kossuth tér 5.), amelyet tanúságtétel,  valamint – dicsőítő és csendes – szentségimádás követ.

A tápiósülyi Kisboldogasszony-templomban szentmisével kezdődik az imaest, amelyet zenés szentségimádás és tanúságtétel követ.

Piliscsabán, az Egyházközségi Nővérek Társaságának Központi Házában szentmise és szentségimádás képezi a programot.

Több határon túli magyar közösségben is lehet csatlakozni az eseményhez:  Csíkszeredán a Segítő Mária Kollégiumba (Eminescu utca 3.) várják az érdeklődőket 19.30-tól, méghozzá szentmisére, tanúságtételre és szentségimádásra. Érsekújváron, a Szent Kereszt Felmagasztalása-plébániatemplomban 18 órakor lesz ifjúsági szentmise, majd zenés szentségimádás, előtte 17.15-től előadásra kerül sor a Marianumban. A szatmárnémeti zárdatemplomban 18.30-kor kezdődik az imaest; a marosvásárhelyi Szent Család Közösségi Házban pedig 19 órakor (ima, ének, tanúságtétel és beszélgetés várja a fiatalokat).

További információk az esemény Facebook-oldalán találhatók.

Forrás és fotó: Országos Imaest a Tisztaságért

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda