Tiszta szerelem! Lehetséges? – Holnap országszerte imaestre várják a fiatalokat

2018. október 16. kedd 19:57

Immár tizedik alkalommal rendezik meg országszerte azt az imaestet, amelyen fiatalok tesznek tanúságot kortársaiknak a tisztaság értékéről. Idén október 17-én, szerdán gyűlnek össze számos magyarországi és határon túli magyarlakta településen a tisztán megélt szerelemért fohászkodni.

Mit jelent, hogy a mai fogyasztói szexualitás hullámzó tengerén a tiszta szerelem, a tisztaság vizére lépünk? Hogyan tudunk megkapaszkodni Istenben, még ha el is kezdünk süllyedni? Ezekre a kérdésekre keresik a választ évről évre az imaest szervezői, s még ha egzakt feleletek nincsenek is, a fiatalok társaik tanúságtételének köszönhetően jó kiindulópontokat kaphatnak.

A program központi helyszíne ezúttal is a budapesti Örökimádás-templom (1094 Budapest, Üllői út 77.). 18 órakor Bíró László családpasztorációért felelős püspök mutat be szentmisét; majd tanúságtételek, szentségimádás következik, de lesz közbenjáró ima és agapé is.

A debreceni Szent László domonkos templomban szintén 18 órakor kezdődik az imaest szentmisével, majd tanúságtételekre, szentségimádásra, agapéra kerül sor.

Egerben a Líceum kápolnában 19.30-kor ifjúsági szentmisével indul a program, amelyet agapé követ.

győr-révfalui Szentháromság-templomban (Kálóczy tér 3.) már 17.15-kor kezdetét veszi az imaest: lesz tanítás, szentségimádás, szentmise, majd vezetett elmélkedés.

Szombathelyen a ferences templomban 18.45-ös kezdettel várják az érdeklődőket, lesz tanúságtétel, szentségimádás, közbenjáró ima és agapé is.

18 órakor szentmisével kezdődik az ifjúsági program a kecskeméti Barátok templomában (Kossuth tér 5.), amelyet tanúságtétel,  valamint – dicsőítő és csendes – szentségimádás követ.

A tápiósülyi Kisboldogasszony-templomban szentmisével kezdődik az imaest, amelyet zenés szentségimádás és tanúságtétel követ.

Piliscsabán, az Egyházközségi Nővérek Társaságának Központi Házában szentmise és szentségimádás képezi a programot.

Több határon túli magyar közösségben is lehet csatlakozni az eseményhez:  Csíkszeredán a Segítő Mária Kollégiumba (Eminescu utca 3.) várják az érdeklődőket 19.30-tól, méghozzá szentmisére, tanúságtételre és szentségimádásra. Érsekújváron, a Szent Kereszt Felmagasztalása-plébániatemplomban 18 órakor lesz ifjúsági szentmise, majd zenés szentségimádás, előtte 17.15-től előadásra kerül sor a Marianumban. A szatmárnémeti zárdatemplomban 18.30-kor kezdődik az imaest; a marosvásárhelyi Szent Család Közösségi Házban pedig 19 órakor (ima, ének, tanúságtétel és beszélgetés várja a fiatalokat).

További információk az esemény Facebook-oldalán találhatók.

Forrás és fotó: Országos Imaest a Tisztaságért

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ahova-az-eg-mostanaban-tobbszor-is-lehajolt-megaldottak-mosonmagyarovari-hospice-hazat
Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

2018. november 12. hétfő
-jezus-hogy-ne-fazzon-varga-laszlo-pannonhalman
„Jézus hogy ne fázzon” – Szent Márton ünnepe diákokkal és Varga László püspökkel Pannonhalmán

Varga László kaposvári megyéspüspök november 11-én, vasárnap a Szent Márton-napok vendége volt Pannonhalmán: előadást tartott, és ő mondta az ünnepi mise prédikációját.

2018. november 12. hétfő