Húszéves a marcali hittantábor

2018. augusztus 2. csütörtök 10:23

Idén huszadik alkalommal rendezték meg a marcali hittantábort; a július 9-én, illetve 23-án indult két turnusban mintegy 130 gyerek vett részt.

Két turnusban összesen mintegy 130 hittanos gyermek vett részt az „X-házban” megtartott napközis táborban. A gyermekek nagy izgalommal várták az egy héten át tartó programot.

Idén a Nők a Bibliában témát járták körül. Az előadók között volt Fazekas Krisztián református lelkipásztor is. Délután a nap bibliai témáját dolgozták fel kézműves és irodalmi formában.

A keddi nap a kirándulásé volt: a táborozók Balatonkeresztúron és Balatonfenyvesen megismerkedtek a templomok történetével, majd kisvasúttal az Imre-majorba is ellátogattak, ahol pogácsát sütöttek. Csütörtökön a marcali Városi Fürdő vendégei voltak; pénteken tábortűz és sorverseny várta őket: a szülőket is meghívták, és együtt versenyeztek velük.

A tábort vasárnap reggel szentmisével zárták.

*

A Marcali Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ és Marcali Város Önkormányzata az EFOP 3.9.2-16-2017-00014 kódszámú pályázati forrásból 250 000 forint értékben játékokat és eszközöket vásárolt a hittantáboros gyermekek részére. A tábort támogatta Sütő László polgármester, Gelencsér Róbert világi elnök és sok marcali lakos; a tábor főszponzora a helyi római katolikus egyházközség volt.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
okumenikus-istentiszteletet-tartottak-budapesten-augusztus-20-eloestejen
Ökumenikus istentiszteletet tartottak Budapesten augusztus 20. előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a magyarországi keresztény egyházak vezetői augusztus 19-én, szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban. Az ökumenikus imádságon Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett.

00:29
ferenc-papa-az-oltariszentseg-atalakit-minket-hogy-az-urert-es-testvereinkert-eljunk
Ferenc pápa: Az Oltáriszentség átalakít minket, hogy az Úrért és testvéreinkért éljünk

Augusztus 19-én a déli Angelus elimádkozásakor a Szentatya arról elmélkedett, hogy áldozáskor a ma is élő Krisztussal egyesülünk, az ő érzés- és gondolatvilágát akarjuk magunkévá tenni, hogy tetteinkben és egész életvitelünkben vele összhangban legyünk.

2018. augusztus 19. vasárnap