Húszéves a marcali hittantábor

2018. augusztus 2. csütörtök 10:23

Idén huszadik alkalommal rendezték meg a marcali hittantábort; a július 9-én, illetve 23-án indult két turnusban mintegy 130 gyerek vett részt.

Két turnusban összesen mintegy 130 hittanos gyermek vett részt az „X-házban” megtartott napközis táborban. A gyermekek nagy izgalommal várták az egy héten át tartó programot.

Idén a Nők a Bibliában témát járták körül. Az előadók között volt Fazekas Krisztián református lelkipásztor is. Délután a nap bibliai témáját dolgozták fel kézműves és irodalmi formában.

A keddi nap a kirándulásé volt: a táborozók Balatonkeresztúron és Balatonfenyvesen megismerkedtek a templomok történetével, majd kisvasúttal az Imre-majorba is ellátogattak, ahol pogácsát sütöttek. Csütörtökön a marcali Városi Fürdő vendégei voltak; pénteken tábortűz és sorverseny várta őket: a szülőket is meghívták, és együtt versenyeztek velük.

A tábort vasárnap reggel szentmisével zárták.

*

A Marcali Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ és Marcali Város Önkormányzata az EFOP 3.9.2-16-2017-00014 kódszámú pályázati forrásból 250 000 forint értékben játékokat és eszközöket vásárolt a hittantáboros gyermekek részére. A tábort támogatta Sütő László polgármester, Gelencsér Róbert világi elnök és sok marcali lakos; a tábor főszponzora a helyi római katolikus egyházközség volt.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-volt-az-elso-imank-amikor-szuletesunkkor-felsirtunk
Ferenc pápa: Az volt az első imánk, amikor születésünkkor felsírtunk!

December 12-én a Szentatya folytatta az Úr imájáról múlt héten megkezdett katekézissorozatát. Arra buzdított, hogy gyermeki merészséggel szólítsuk meg Istent, tekintsük őt apánknak, ne féljünk tőle, mert az imádkozás által már el is kezdődik gyógyulásunk és szabadításunk.

18:03
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd
Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 12.

Mai evangélium – 2018. december 12.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,28–30

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle