Húszéves a marcali hittantábor

2018. augusztus 2. csütörtök 10:23

Idén huszadik alkalommal rendezték meg a marcali hittantábort; a július 9-én, illetve 23-án indult két turnusban mintegy 130 gyerek vett részt.

Két turnusban összesen mintegy 130 hittanos gyermek vett részt az „X-házban” megtartott napközis táborban. A gyermekek nagy izgalommal várták az egy héten át tartó programot.

Idén a Nők a Bibliában témát járták körül. Az előadók között volt Fazekas Krisztián református lelkipásztor is. Délután a nap bibliai témáját dolgozták fel kézműves és irodalmi formában.

A keddi nap a kirándulásé volt: a táborozók Balatonkeresztúron és Balatonfenyvesen megismerkedtek a templomok történetével, majd kisvasúttal az Imre-majorba is ellátogattak, ahol pogácsát sütöttek. Csütörtökön a marcali Városi Fürdő vendégei voltak; pénteken tábortűz és sorverseny várta őket: a szülőket is meghívták, és együtt versenyeztek velük.

A tábort vasárnap reggel szentmisével zárták.

*

A Marcali Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ és Marcali Város Önkormányzata az EFOP 3.9.2-16-2017-00014 kódszámú pályázati forrásból 250 000 forint értékben játékokat és eszközöket vásárolt a hittantáboros gyermekek részére. A tábort támogatta Sütő László polgármester, Gelencsér Róbert világi elnök és sok marcali lakos; a tábor főszponzora a helyi római katolikus egyházközség volt.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

09:38
a-parbeszeddel-csak-nyerhetunk-bemutattak-klaus-von-stosch-az-iszlam-mint-kihivas-cimu-kotetet
A párbeszéddel csak nyerhetünk – Bemutatták Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás” című kötetét

A Magyar Kurír kiadásában megjelent Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet Dejcsics Konrád bencés szerzetes és Szőke Péter, a hazai Sant’Egidio közösség vezetője mutatta be a szerző jelenlétében október 15-én, a budapesti D18 könyvesboltban.

2018. október 16. kedd