Húszéves a marcali hittantábor

2018. augusztus 2. csütörtök, 10:23

Idén huszadik alkalommal rendezték meg a marcali hittantábort; a július 9-én, illetve 23-án indult két turnusban mintegy 130 gyerek vett részt.

Két turnusban összesen mintegy 130 hittanos gyermek vett részt az „X-házban” megtartott napközis táborban. A gyermekek nagy izgalommal várták az egy héten át tartó programot.

Idén a Nők a Bibliában témát járták körül. Az előadók között volt Fazekas Krisztián református lelkipásztor is. Délután a nap bibliai témáját dolgozták fel kézműves és irodalmi formában.

A keddi nap a kirándulásé volt: a táborozók Balatonkeresztúron és Balatonfenyvesen megismerkedtek a templomok történetével, majd kisvasúttal az Imre-majorba is ellátogattak, ahol pogácsát sütöttek. Csütörtökön a marcali Városi Fürdő vendégei voltak; pénteken tábortűz és sorverseny várta őket: a szülőket is meghívták, és együtt versenyeztek velük.

A tábort vasárnap reggel szentmisével zárták.

*

A Marcali Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ és Marcali Város Önkormányzata az EFOP 3.9.2-16-2017-00014 kódszámú pályázati forrásból 250 000 forint értékben játékokat és eszközöket vásárolt a hittantáboros gyermekek részére. A tábort támogatta Sütő László polgármester, Gelencsér Róbert világi elnök és sok marcali lakos; a tábor főszponzora a helyi római katolikus egyházközség volt.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-semmi-sem-olthatja-ki-isten-irantad-erzett-szenvedelyes-szeretetet
Ferenc pápa: Semmi sem olthatja ki Isten irántad érzett szenvedélyes szeretetét!

Február 20-án a Szentatya arról elmélkedett az általános kihallgatás keretében, hogy miért mondjuk a Miatyánkban Istenről azt, hogy „mennyekben vagy”, és hogy Isten apai-anyai szeretete messze felülmúlja a földi szülők szeretetét. Ferenc pápa teljes katekézisének fordítását közreadjuk.

19:15
erdo-peter-az-eucharisztia-olyan-tema-ami-osszekot-es-nem-elvalaszt
Erdő Péter: Az Eucharisztia olyan téma, ami összeköt, és nem elválaszt

Erdő Péter bíboros, prímás február 19-én az M1 közszolgálati csatorna Ma este című műsorának vendége volt, ahol a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről is beszélt.

14:40