Hűvösvölgyi Ildikó és Pitti Katalin volt a Martinus Exclusive sorozat vendége Szombathelyen

2018. december 13. csütörtök, 17:05

A Martinus Exclusive sorozat keretében december 4-én Hűvösvölgyi Ildikó tartott irodalmi estet a Szombathelyen, a püspöki palotában, Csáki András gitárművész közreműködésével. December 8-án pedig Pitti Katalin koncertjét hallgathatta meg a közönség a székesegyházban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Martinus Exclusive programsorozat idei utolsó két estjén Perger Gyula, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

Hűvösvölgyi Ildikó a Színház- és Filmművészeti Főiskolán szerzett diplomát. Ezt követően egy évig a Veszprémi Petőfi Színházban játszott, majd a Madách Színházhoz került, ahol kisebb-nagyobb megszakításokkal máig is dolgozik. A színjátszás mellett szívügyének érzi azt is, hogy átadja a tudását és tapasztalatait a következő generációnak. Munkásságát többek között Kossuth-díjjal és Cornelius-díjjal ismerték el, valamint megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét is.

Csáki András generációjának kiemelkedő gitáros egyénisége. Játékának szuggesztivitása és érzékenysége a világ számos koncerttermének hallgatóságát magával ragadta Japántól Észak-Amerikáig. Tanulmányait a budapesti Zeneakadémián, illetve Los Angelesben folytatta. Három szólólemeze jelent meg. 2009 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára.

A művészek pályájáról ITT olvashatnak bővebben.

* * *

Pitti Katalin koncertje előtt mondott köszöntőjében Perger Gyula kiemelte, hogy a művésznő azok közé az operaénekesek közé tartozik, akik nem csupán szép hangjukkal, de alakításuk, szerepformálásuk drámai erejével is hatnak a közönségre. „Pitti Katalin evangéliumot hirdet. És ismeri az adni vágyás örömét. Viszi dalait, kedves lényét – folytatta a a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatója. – Édesapja arra tanította: akit Magyarország nevel, annak kötelessége a rábízott kincsekből a hazájának minél többet visszaadni. »Nekünk, akik a Kárpát-medence ölelő karjaiban születtünk, sorsunk van, amelyet be kell teljesítenünk. Nem futhatunk el előle« – vallja Pitti Katalin.”

„Ismerve a művésznőt, biztos vagyok benne, hogy a mai estén kinyílik az ég, s híd épül lélektől lélekig Pitti Katalin segítségével” – zárta köszöntőjét Perger Gyula.

Az esten Hegedűs Valér, „A Magyar Kultúra Lovagja” működött közre orgonán.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Szombathelyi Egyházmegye; Budai István

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
Címkék: művészet
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő
Seregély István: Útravaló – 2019. január 22.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 22.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 22.

Mai evangélium – 2019. január 22.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 2,23-28

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle