Idén is elzarándokoltak a motorosok Ecsédre

2015. május 7., csütörtök | 10:20

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány, a Motorosok a Motorosokért Közhasznú Alapítvány, az Ecsédi Motoros Egyesület és a felvidéki motorosok közös szervezésében immár 9. alkalommal rendezték meg május 1-jén és 2-án a motoros búcsút az ecsédi kápolnánál – tájékoztatott Csontos Péter koordinátor.

Idén is számos hazai településről, valamint Felvidékről is érkeztek zarándokok a motoros búcsúra, melynek programját az időjárás miatt módosítani kellett.

Május 1-jén, pénteken a megnyitó után keresztúti ájtatosságot, litániát és körmenetet tartottak.

Csontos Péter koordinátor, a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány létrehozója szombaton köszöntőjében kiemelte a bátorságot és a tettrekészséget, mellyel a zarándok motorosok évről évre jó példát mutatnak.

Az ünnepi szentmisét Soós Tamás érseki tanácsos mutatta be Hubai József címzetes kanonokkal együtt. Az érseki tanácsos szentbeszédében a motoros búcsú témájáról, az út fogalmáról elmélkedett. Kiemelte: a mi mindennapi útjaink itt a földi életben, melyeket akár gyalogosan, akár motorral vagy bármilyen más járművel teszünk meg, sokszor tele van kátyúkkal, emelkedőkkel, lejtőkkel és viszontagságokkal, amit nekünk a legjobb módon kell megtennünk, hiba és baleset nélkül. Ez nem egyszerű, ezért kell a jó Isten és a Szűzanya oltalmát kérni, hogy vezéreljen bennünket.

A szentmisét követően megáldották a motorosokat és járműveiket. A résztvevők közül számosan éltek a véradás – Magyar Vöröskereszt által biztosított – lehetőségével.

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
te-is-tamogathatod-az-egyhaz-tarsadalmi-szerepvallalasat
Te is támogathatod az Egyház társadalmi szerepvállalását!

Az egy százalékok felajánlására bátorítjuk olvasóinkat, és figyelmükbe ajánljuk ismét a Viber alkalmazásban elérhető matricacsomagot, amelyet április 28-ig tölthetnek le.

12:00
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd