Ifjúsági nap Edelényben

Kishírek – 2015. június 12., péntek | 13:54

„Mi közöd hozzá?” címmel regionális ifjúsági napot rendeztek június 6-án, melynek helyszíne az edelényi görögkatolikus templom volt – tájékoztat a Miskolci Egyházmegye.

A rendezvényre mintegy ötven fiatal érkezett a környékbeli településekről. Rövid bemutatkozás után Orosz István atya előadása következett. „Egyetlen rizs is átbillentheti a mérleget, és egyetlen ember is eldöntheti a csata sorsát. Merünk-e egy szem rizs lenni? Az életünkben minden apró dolognak nagy jelentősége van. Fontos, hogy el tudjuk fogadni önmagunkat. Ahogyan saját magunkhoz viszonyulunk, úgy viszonyulunk embertársainkhoz és rajtuk keresztül az Istenhez. Ha magunkat nem tudjuk elfogadni, az hatással van az Istennel való kapcsolatunkra is” – állapította meg.

Az előadás után rövid játékos feladat következett, majd a résztvevők kiscsoportokban megbeszélték az előadásban elhangzottakat. A vecsernyét Szocska A. Ábel OSBM első helynök atya végezte, aki rámutatott: A kevésbé kellemes összetevőkből nagyon finom dolgok állhatnak össze. Mert senki sem enné meg szívesen külön például a fagylalt vagy egy sütemény összetevőit, ám azokat megfelelő arányban és módon összekeverve, elkészítve mint kész édességet, szinte mindenki szívesen fogyasztja. Lehet, hogy életünknek is sokszor vannak kellemetlen összetevői, de ha a teljes egészet nézzük, akkor jó dolgok állnak össze belőlük.

Fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír