Ifjúsági programok Rómában II. János Pál boldoggáavatása alkalmából

Kitekintő – 2011. április 5., kedd | 14:23

A római vikariátus március 31-én közleményt bocsátott ki azokról a kezdeményezésekről, amelyek elsősorban fiatalokat kívánnak megszólítani.

A Róma központjában található ifjúsági találkozási pont, az ún. GP2 pub április elsején Wojtyła pápa és a média címmel tartott rendezvényt. Április 7-én a RAI egyik neves Vatikán-szakértője Sławomir Oder prelátussal, a boldoggá-, illetve a szenttéavatási eljárás posztulátorával beszélget a fiatalokkal. A pub egyben otthont ad egy fotókiállításnak is, amely felidézi a leendő boldog életútját, hosszú péteri szolgálatát.

Április 28-án II. János Pál életszentségének tanúi címmel rendeznek találkozót. Az est vendége Camillo Ruini bíboros, aki megnyitotta, illetve lezárta a boldoggáavatási eljárás római egyházmegyei szakaszát.

Április 29-én a Shalom katolikus közösség zenés műsort ad Wojtyła pápa emlékének tiszteletére. Maurizio Mirilli, a római egyházmegye ifjúság-pasztorációs felelőse elmagyarázta, hogy a lehető legjobban szeretnék felkészíteni a fiatalokat a várva várt, örömteli eseményre.

Április 30-án és május 1-jén az ifjúsági központ egész nap működik, hogy eligazítást nyújtson mindazoknak, akik a boldoggáavatással kapcsolatos eseményekre érkeznek az egész világból.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír