Ifjúsági találkozót tartott a Shalom Közösség Somogysámsonban

2010. november 15., hétfő | 11:33

November 13-án területi ifjúsági találkozót rendeztek a Makovecz Imre által tervezett somogysámsoni faluházban. A fiatalok megismerkedhettek a brazil alapítású Shalom Közösség három tagjával.

A közösséget Azevedo Mózes alapította 1982-ben Brazíliában, aki a fiatalok közt akart evangelizálni. Nyitott egy kávézót, majd másik négy fiatallal nyitott egy bárt is, ahol mindenki önkéntesként dolgozott.

A közösség ma már 28 éves, Braziliában negyven háza van, de Izraelben, Madagaszkáron, Urugayban, Franciaországban, Svájcban, Olaszországban, Kanadában, Portugáliában és Magyarországon is jelen van.

 A Shalom Közösség 2007-ben kapta meg a pápai áldást. Magyarországra nyolc hónapja jöttek, Erdő Péter bíboros hívta meg őket, hogy Budapesten is nyissanak egy kávézót és járják az országot. Legutóbb az egerszalóki ifjúsági találkozó vendégei voltak.

A somogysámsoni ifjúsági találkozón a közösség tagjai elmondták saját életútjukat. Meséltek Brazilia kereszténységéről is, és latin táncokat tanítottak.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
szivekben-orzott-regi-husvetok
Régi húsvétok nyomában – Találkozás a fertődi idősek otthona lakóival

Ismét emlékeket gyűjtöttünk, újra Fertődön, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentes Mihály pap költőről elnevezett idősek otthonában. A nagyböjti készület közben ezúttal a szívekben őrzött régi húsvétokra vethettünk egy pillantást.

19:02
keresztesne-varhelyi-interju-munkacsy
„Nem hagy nyugodni az én Krisztusom” – Beszélgetés Munkácsy trilógiájáról

Keresztesné Várhelyi Ilona irodalomtörténésszel próbáltuk megfejteni a képek üzenetét.

15:00
Útravaló – 2019. április 19., nagypéntek

Útravaló – 2019. április 19., nagypéntek

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle