Ifjúsági találkozót tartott a Shalom Közösség Somogysámsonban

2010. november 15. hétfő, 11:33

November 13-án területi ifjúsági találkozót rendeztek a Makovecz Imre által tervezett somogysámsoni faluházban. A fiatalok megismerkedhettek a brazil alapítású Shalom Közösség három tagjával.

A közösséget Azevedo Mózes alapította 1982-ben Brazíliában, aki a fiatalok közt akart evangelizálni. Nyitott egy kávézót, majd másik négy fiatallal nyitott egy bárt is, ahol mindenki önkéntesként dolgozott.

A közösség ma már 28 éves, Braziliában negyven háza van, de Izraelben, Madagaszkáron, Urugayban, Franciaországban, Svájcban, Olaszországban, Kanadában, Portugáliában és Magyarországon is jelen van.

 A Shalom Közösség 2007-ben kapta meg a pápai áldást. Magyarországra nyolc hónapja jöttek, Erdő Péter bíboros hívta meg őket, hogy Budapesten is nyissanak egy kávézót és járják az országot. Legutóbb az egerszalóki ifjúsági találkozó vendégei voltak.

A somogysámsoni ifjúsági találkozón a közösség tagjai elmondták saját életútjukat. Meséltek Brazilia kereszténységéről is, és latin táncokat tanítottak.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ne-feljunk-talalkozni-krisztussal-az-idegenekben-es-migransokban
Ferenc pápa: Ne féljünk találkozni Krisztussal az idegenekben és a migránsokban!

Február 15-én délután maga a Szentatya nyitotta meg szentmisével a „Félelemtől mentesek” című háromnapos találkozót Sacrofanóban, amelyet az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) „Bevándorlók” nevű alapítványa, az olasz karitász és az Astalli Központ szervezett.

08:57
erdo-peter-nagyszeru-lenne-ha-az-eucharisztikus-kongresszust-boldogga-avatas-is-kiserhetne
Erdő Péter: Nagyszerű lenne, ha az Eucharisztikus Kongresszust boldoggá avatás is kísérhetné

Bizakodni lehet, hogy Mindszenty József bíboros boldoggáavatási eljárása újabb lépést tesz a 2020-as magyarországi Eucharisztikus Kongresszusig Erdő Péter bíboros, prímás szerint, aki vatikáni tanácskozásai végén Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról is nyilatkozott február 15-én MTI-nek.

2019. február 15. péntek