II. Keresztény Tudományos Diákköri Konferencia Kárpátalján

Kishírek – 2015. március 4., szerda | 12:30

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán működő görögkatolikus lelkészség, a GörögKör második alkalommal szervezett február 26-án keresztény tudományos diákköri konferenciát a beregszászi intézményben – írja a Kárpátalja.ma.

A konferencián a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, az Ungvári Nemzeti Egyetem, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola, a Debreceni Egyetem, az ELTE, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói vettek részt.

A megnyitón Marosi István, a GörögKör vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, hangsúlyozva annak fontosságát, hogy a keresztény értékrend a tudományokban is megjelenjen. Idén Szent II. János Pál pápa Ex corde Ecclesiae kezdetű apostoli rendelkezése adta a konferencia alapgondolatát. A szentté avatott egyházfő ebben az 1990-ben kelt dokumentumban írta: „…a hit és az értelem harmonikusan tanúsítják az igazság egységét.”

A köszöntők után két helyszínen hangzottak el az előadások, melyeket szakmai bizottság értékelt. A konferenciáról bővebben itt olvashatnak.

Fotó: Kárpátalja.ma

Magyar Kurír