Imádkozni tanított az Úr – „Szülők iskolája” tábort tartottak Erdélyben

2018. augusztus 9. csütörtök, 10:44

Véget ért augusztus 4-én a Hargita megyei Szelterszen a Gyulafehérvári Főegyházmegye családpasztorációs munkacsoportja által szervezett „Szülők iskolája” tábor. A 2005 óta minden évben megrendezett esemény idei mottóját a Lukács-evangéliumból választották: „Uram, taníts minket imádkozni!”

A rendezvényre idén tizenkét család jelentkezett Csíkcsicsóról, Gyergyószentmiklósról, Karcfalváról, Kézdivásárhelyről, Nagyernyéről, Sepsiszentgyörgyről és Székelyudvarhelyről. A szervezők célja az volt, hogy a kisebb vagy kamaszkorú gyermekeket nevelő szülők számára olyan légkört biztosítsanak, amelyben lehetőség van az egymástól való tanulásra, a támogatásra, a kölcsönös megerősítésre. A tábor napirendje azt is lehetővé tette, hogy a szülők a szabadidős foglalkozások, játékok, kirándulások során több időt töltsenek együtt.

A tábor központi témája a mottóhoz híven az imádság volt. „Azonban az imádság nemcsak egy téma, nemcsak egyik napirendi pontja keresztény életünknek, hanem annak a forrása, az Egyházat éltető erő, a családi élet fontos része. Ezért, hogy közel kerülhessünk Istenhez úgy, mint keresztény család, időnként témává kell tennünk” – mondta a tábor lelkivezetője, Szénégető István főegyházmegyei családreferens, remeteszegi plébános, aki a napi tanításokban, a napi szentmisék prédikációiban vezette végig a jelenlevőket a személyes és családi imádság útján.

A részt vevő családok nemcsak előadásokat, elmélkedéseket hallgathattak az imádságról, a különböző imamódokról, hanem a reggeli és esti programokon, a szentmiséken, a szentségimádáson a családi imát is gyakorolhatták: a házaspárok magukban, de a gyerekeikkel együtt is imádkozhattak.

A tábor során a házaspárok is elmélyíthették kapcsolatukat a mély lelki beszélgetések, illetve a hosszú séták során, de lehetőség volt szentgyónásra is. Több család is a változtatás, az újjászületés, az új élet reménységével indult haza, azzal a szándékkal, hogy Istent újra meg újra behívják az életükbe. Mert Ferenc pápa szavaival élve, „ha a családnak sikerül Krisztusban összegyűlnie, akkor ő összefogja és megvilágosítja az egész családi életet”. 

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-semmi-sem-olthatja-ki-isten-irantad-erzett-szenvedelyes-szeretetet
Ferenc pápa: Semmi sem olthatja ki Isten irántad érzett szenvedélyes szeretetét!

Február 20-án a Szentatya arról elmélkedett az általános kihallgatás keretében, hogy miért mondjuk a Miatyánkban Istenről azt, hogy „mennyekben vagy”, és hogy Isten apai-anyai szeretete messze felülmúlja a földi szülők szeretetét. Ferenc pápa teljes katekézisének fordítását közreadjuk.

19:15
erdo-peter-az-eucharisztia-olyan-tema-ami-osszekot-es-nem-elvalaszt
Erdő Péter: Az Eucharisztia olyan téma, ami összeköt, és nem elválaszt

Erdő Péter bíboros, prímás február 19-én az M1 közszolgálati csatorna Ma este című műsorának vendége volt, ahol a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről is beszélt.

14:40
Útravaló – 2019. február 20.

Útravaló – 2019. február 20.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Februárban Juhász Ferenc miskolc-mindszenti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. február 20.

Mai evangélium – 2019. február 20.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 8,22–26

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle