Intonációk bűnbánati, nagyböjti és nagyheti énekekhez

2019. március 22., péntek | 9:47

A győri Brenner János Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének kiadásában megjelent Maróti Gábor egyházmegyei zeneigazgató, tanszékvezető tanár intonációsorozata, amelyet a zeneszerző a „Szent vagy, Uram!” énektár nagyböjti énekeihez komponált.

A Szent vagy, Uram! (SzVU) énektár  bűnbánati, nagyböjti és nagyheti énekeihez komponált előjáték-sorozata – a zeneszerző, Maróti Gábor előadásában – meghallgatható ezen a YouTube-linken; az intonációk kottáit ITT lehet letölteni.

A szerző engedélyével és a kiadó – a győri Brenner János Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszéke – hozzájárulásával zenepedagógiai és liturgikus célra valamennyi tétel kotta- és hanganyaga szabadon hozzáférhető a Győri Egyházmegye honlapján és más katolikus intézmények fórumain.

Az intonációciklus a közeljövőben nyomtatott formában gyűjteményesen is megjelenik.

Maróti Gábor 130 darabból álló intonációgyűjteménye korábban közzétett részeinek – intonációk húsvéti népénekekhez; Urunk mennybemenetelétől úrnapjáig; az SzVU énektár évközi miseénekeihez (introitus, offertorium); a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából komponált intonációk az SzVU énektár Oltáriszentség-énekeihez; Nagyboldogasszony és Szent István király ünnepének intonációi; intonációk Mindenszentek főünnepére, halottak napjára és a gyászszertartásokhoz; az SzVU népénektár adventi népénekeihez; karácsonyi és újévi népénekekhez – kottáit a római katolikus liturgikus orgonazene honlapján érhetjük el: liturgikus-orgonazene.bloglap.hu.

Maróti Gábor egyházmegyei zeneigazgató, tanszékvezető tanár előjáték-sorozatainak hangfelvételei a YouTube-videomegosztón szerepelnek.

Forrás: Richter Viktória/Győri Egyházmegye

Fotó: Ács Tamás – a győri Szent Imre-templom keresztútjának részlete

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

2019. április 22., hétfő
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

2019. április 22., hétfő
Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle