Irodalmi est Szombathelyen – a legszebb magyar versek és a slam poetry

2015. május 22. péntek, 11:46

Május 19-én került sor a Genius Savariensis Szabadegyetem irodalmi kurzusának negyedik, egyben záró előadására a püspöki palota földszintjén lévő archeológiai kőtárban, a Sala Terrenában – tájékoztat a Szombathelyi Egyházmegye.


A téma az első alkalomhoz hasonlóan a tizenkét legszebb magyar vers volt, ezúttal a Savaria Slam Poetry csapatának előadásában.

Simon Katalin gyűjteményvezető rövid köszöntője után Fűzfa Balázs egyetemi docens, irodalomtörténész mutatta be röviden a slam poetry műfaját. Ezt követően gyakorlati példával is szemléltette az elmondottakat, a Szeptember végén című vers egy korábban átírt változatát olvasta fel a vendégeknek.

Ezután következtek a slammerek versei. A csapat tagjai Baaj Mohamed Ádám, Krausz Dávid, Mersich Ádám, Rozmán Kristóf, Supán Ádám és Varga Richárd. Az általuk újraértelmezett versekkel az ország több pontján is felléptek már, Szombathelyen 2012 óta tartanak havonta önálló esteket egy-egy megadott téma alapján.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az irodalmi kurzus szeptembertől folytatódik, akkor már új helyszínen, a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárban.

Fotó: Fábián Tamás

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd