Irodalmi est Szombathelyen – a legszebb magyar versek és a slam poetry

2015. május 22. péntek 11:46

Május 19-én került sor a Genius Savariensis Szabadegyetem irodalmi kurzusának negyedik, egyben záró előadására a püspöki palota földszintjén lévő archeológiai kőtárban, a Sala Terrenában – tájékoztat a Szombathelyi Egyházmegye.


A téma az első alkalomhoz hasonlóan a tizenkét legszebb magyar vers volt, ezúttal a Savaria Slam Poetry csapatának előadásában.

Simon Katalin gyűjteményvezető rövid köszöntője után Fűzfa Balázs egyetemi docens, irodalomtörténész mutatta be röviden a slam poetry műfaját. Ezt követően gyakorlati példával is szemléltette az elmondottakat, a Szeptember végén című vers egy korábban átírt változatát olvasta fel a vendégeknek.

Ezután következtek a slammerek versei. A csapat tagjai Baaj Mohamed Ádám, Krausz Dávid, Mersich Ádám, Rozmán Kristóf, Supán Ádám és Varga Richárd. Az általuk újraértelmezett versekkel az ország több pontján is felléptek már, Szombathelyen 2012 óta tartanak havonta önálló esteket egy-egy megadott téma alapján.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az irodalmi kurzus szeptembertől folytatódik, akkor már új helyszínen, a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárban.

Fotó: Fábián Tamás

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
a-haromlabu-fesztival-augusztusban-ujra-arcus-temporum-pannonhalman
A háromlábú fesztivál – Augusztusban újra Arcus Temporum Pannonhalmán

Az idei Arcus Temporum, a pannonhalmi művészeti fesztivál programjait június 19-én mutatták be a sajtónak a Budapest Music Center könyvtárában. Az augusztus 24. és 26. között sorra kerülő esemény a zene, az irodalom és a spiritualitás köré szerveződik.

2018. június 19. kedd
ferenc-papa-csaladokhoz-1-resz-szerelem-olyan-mint-tesztafozes-mindennapi-feladat
Ferenc pápa a családokhoz (1. rész): A szerelem olyan, mint a tésztafőzés – mindennapi feladat!

Június 16-án délben a Szentatya a Családtársulatok Fórumának delegációját fogadta a szervezet fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából. Ferenc pápa rögtönzött beszédét – mely kiragadott részleteiben bejárta a magyar sajtót is – két részletben, teljes terjedelmében közöljük.

2018. június 19. kedd