Irodalmi est Szombathelyen – a legszebb magyar versek és a slam poetry

2015. május 22. péntek 11:46

Május 19-én került sor a Genius Savariensis Szabadegyetem irodalmi kurzusának negyedik, egyben záró előadására a püspöki palota földszintjén lévő archeológiai kőtárban, a Sala Terrenában – tájékoztat a Szombathelyi Egyházmegye.


A téma az első alkalomhoz hasonlóan a tizenkét legszebb magyar vers volt, ezúttal a Savaria Slam Poetry csapatának előadásában.

Simon Katalin gyűjteményvezető rövid köszöntője után Fűzfa Balázs egyetemi docens, irodalomtörténész mutatta be röviden a slam poetry műfaját. Ezt követően gyakorlati példával is szemléltette az elmondottakat, a Szeptember végén című vers egy korábban átírt változatát olvasta fel a vendégeknek.

Ezután következtek a slammerek versei. A csapat tagjai Baaj Mohamed Ádám, Krausz Dávid, Mersich Ádám, Rozmán Kristóf, Supán Ádám és Varga Richárd. Az általuk újraértelmezett versekkel az ország több pontján is felléptek már, Szombathelyen 2012 óta tartanak havonta önálló esteket egy-egy megadott téma alapján.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az irodalmi kurzus szeptembertől folytatódik, akkor már új helyszínen, a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárban.

Fotó: Fábián Tamás

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
bagnasco-biboros-genovai-aldozatok-temetesen-kapcsolataink-lehetnek-hid-hogy-atlepjuk-az-urt
Bagnasco bíboros a genovai áldozatok temetésén: Kapcsolataink lehetnek a híd, hogy átlépjük az űrt

Augusztus 18-án, szombaton, az olaszországi nemzeti gyász napján temették el Genovában a Morandi-híd összeomlásakor életét vesztett 19 embert. Húsz család az állami temetés helyett családi körben vett búcsút szeretteitől. A gyászszertartást Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek vezette.

2018. augusztus 18. szombat
atlenyegules-cimmel-nyilik-kiallitas-az-eucharisztiarol-pesti-vigadoban
„Átlényegülés” címmel nyílik kiállítás az Eucharisztiáról a Pesti Vigadóban

„Átlényegülés – Az Eucharisztiáról a csodák és a művészet nyelvén” címmel nyílik kiállítás a Pesti Vigadó épületében augusztus 27-én. A tárlat a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő rendezvényeinek sorába illeszkedik.

2018. augusztus 18. szombat