Iskolakezdés a ferenceseknél

Megszentelt élet – 2014. augusztus 29., péntek | 16:28

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartományban szeptember elején heten kezdik meg jelöltévüket a Margit körúti rendházban. A jelöltek többsége valamelyik ferences gimnázium diákja volt – nyilatkozta Dobszay Benedek provinciális a Ferences Sajtóközpontnak.

A korábbi jelöltek közül ketten kezdik meg a novíciusi évüket Szécsényben, ahol augusztus 31-én öltik magukra a ferences rendi ruhát. E napon ugyanott, a 10 órai szentmise keretében teszi le első fogadalmát Zillich Mihály, aki idén kezdi meg teológiai tanulmányait.

A rendnek jelenleg tíz egyszerű és egy örökfogadalmas növendéke van, akik a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán tanulnak, többen pedig más oktatási intézmény keretében egyéb felsőfokú tanulmányokat is folytatnak.

Örökfogadalom tételére is sor kerül a közeljövőben. Szoliva Gábriel szeptember 20-án 18 órakor a pasaréti templomban kötelezi el magát véglegesen a Szent Ferenc szerinti szerzetesi életre.

Amint arról korábban beszámoltunk, a rend az eddigi három középiskolája (Esztergom, Szentendre és a budapesti Szent Angéla) mellett egy újabb oktatási intézményben is fenntartói szerepet vállalt. A jászberényi, nyolcszáz fős Terplán Zénó Ferences Műszaki és Közgazdasági Szakképző Iskolában augusztus 29-én 15 órakor tartják az első ferences tanévnyitót.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria