Iskolatáska-gyűjtési akciót szervez a Szatmári Egyházmegyei Caritas

2018. augusztus 9. csütörtök 13:43

Augusztus 8. és 24. között rendezi meg iskolatáska-gyűjtési akcióját a Szatmári Egyházmegyei Caritas, hogy így is segítsék a szervezet által működtetett öt gyermekintézményben tanuló hátrányos helyzetű gyerekeket.

Tavaly több mint ötszáz hátrányos helyzetű iskolás részesült oktató-nevelő tevékenységben a Szatmári Egyházmegyei Caritas által működtetett öt gyermekintézményben.

A szatmári karitász kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a nehéz anyagi helyzetben élő gyermekek megkapják azt a segítséget, támogatást, amelyre szükségük van ahhoz, hogy iskolába járjanak. Képességeik fejlesztése által ezek a gyermekek lépést tudnak tartani osztálytársaikkal a tanulás terén, az iskolai sikerélmény pedig fontos tényezője annak, hogy be is fejezzék tanulmányaikat. A megfelelő nevelés és a megszerzett végzettség által reális esélyt kapnak arra, hogy a társadalom hasznos tagjaivá váljanak.

A segélyszervezet arra kéri az adakozókat, hogy amikor lecserélik gyermekeik, unokáik használt, de még jó állapotban lévő iskolatáskáit, gondoljanak azokra, akiknek nincs lehetőségük új iskolatáskával kezdeni a tanévet. Ne dobják el a még használható táskákat, hanem adományozzák a karitász intézményeibe járó hátrányos helyzetű diákoknak.

Az adományozásra szánt iskolatáskákat a karitász szatmárnémeti, Delavrancea utca 9. szám alatti Szociális és Szakmai Integrációs Forrásközpontjában adhatják le a segítő szándékú emberek augusztus 8. és 24. között, hétfőtől péntekig 12 és 16 óra között.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
okumenikus-istentiszteletet-tartottak-budapesten-augusztus-20-eloestejen
Ökumenikus istentiszteletet tartottak Budapesten augusztus 20. előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak a magyarországi keresztény egyházak vezetői augusztus 19-én, szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban. Az ökumenikus imádságon Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett.

00:29
ferenc-papa-az-oltariszentseg-atalakit-minket-hogy-az-urert-es-testvereinkert-eljunk
Ferenc pápa: Az Oltáriszentség átalakít minket, hogy az Úrért és testvéreinkért éljünk

Augusztus 19-én a déli Angelus elimádkozásakor a Szentatya arról elmélkedett, hogy áldozáskor a ma is élő Krisztussal egyesülünk, az ő érzés- és gondolatvilágát akarjuk magunkévá tenni, hogy tetteinkben és egész életvitelünkben vele összhangban legyünk.

2018. augusztus 19. vasárnap