Iskolatáska-gyűjtési akciót szervez a Szatmári Egyházmegyei Caritas

2018. augusztus 9. csütörtök, 13:43

Augusztus 8. és 24. között rendezi meg iskolatáska-gyűjtési akcióját a Szatmári Egyházmegyei Caritas, hogy így is segítsék a szervezet által működtetett öt gyermekintézményben tanuló hátrányos helyzetű gyerekeket.

Tavaly több mint ötszáz hátrányos helyzetű iskolás részesült oktató-nevelő tevékenységben a Szatmári Egyházmegyei Caritas által működtetett öt gyermekintézményben.

A szatmári karitász kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a nehéz anyagi helyzetben élő gyermekek megkapják azt a segítséget, támogatást, amelyre szükségük van ahhoz, hogy iskolába járjanak. Képességeik fejlesztése által ezek a gyermekek lépést tudnak tartani osztálytársaikkal a tanulás terén, az iskolai sikerélmény pedig fontos tényezője annak, hogy be is fejezzék tanulmányaikat. A megfelelő nevelés és a megszerzett végzettség által reális esélyt kapnak arra, hogy a társadalom hasznos tagjaivá váljanak.

A segélyszervezet arra kéri az adakozókat, hogy amikor lecserélik gyermekeik, unokáik használt, de még jó állapotban lévő iskolatáskáit, gondoljanak azokra, akiknek nincs lehetőségük új iskolatáskával kezdeni a tanévet. Ne dobják el a még használható táskákat, hanem adományozzák a karitász intézményeibe járó hátrányos helyzetű diákoknak.

Az adományozásra szánt iskolatáskákat a karitász szatmárnémeti, Delavrancea utca 9. szám alatti Szociális és Szakmai Integrációs Forrásközpontjában adhatják le a segítő szándékú emberek augusztus 8. és 24. között, hétfőtől péntekig 12 és 16 óra között.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-semmi-sem-olthatja-ki-isten-irantad-erzett-szenvedelyes-szeretetet
Ferenc pápa: Semmi sem olthatja ki Isten irántad érzett szenvedélyes szeretetét!

Február 20-án a Szentatya arról elmélkedett az általános kihallgatás keretében, hogy miért mondjuk a Miatyánkban Istenről azt, hogy „mennyekben vagy”, és hogy Isten apai-anyai szeretete messze felülmúlja a földi szülők szeretetét. Ferenc pápa teljes katekézisének fordítását közreadjuk.

19:15
erdo-peter-az-eucharisztia-olyan-tema-ami-osszekot-es-nem-elvalaszt
Erdő Péter: Az Eucharisztia olyan téma, ami összeköt, és nem elválaszt

Erdő Péter bíboros, prímás február 19-én az M1 közszolgálati csatorna Ma este című műsorának vendége volt, ahol a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről is beszélt.

14:40