Iskolatáska-gyűjtési akciót szervez a Szatmári Egyházmegyei Caritas

2018. augusztus 9. csütörtök 13:43

Augusztus 8. és 24. között rendezi meg iskolatáska-gyűjtési akcióját a Szatmári Egyházmegyei Caritas, hogy így is segítsék a szervezet által működtetett öt gyermekintézményben tanuló hátrányos helyzetű gyerekeket.

Tavaly több mint ötszáz hátrányos helyzetű iskolás részesült oktató-nevelő tevékenységben a Szatmári Egyházmegyei Caritas által működtetett öt gyermekintézményben.

A szatmári karitász kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a nehéz anyagi helyzetben élő gyermekek megkapják azt a segítséget, támogatást, amelyre szükségük van ahhoz, hogy iskolába járjanak. Képességeik fejlesztése által ezek a gyermekek lépést tudnak tartani osztálytársaikkal a tanulás terén, az iskolai sikerélmény pedig fontos tényezője annak, hogy be is fejezzék tanulmányaikat. A megfelelő nevelés és a megszerzett végzettség által reális esélyt kapnak arra, hogy a társadalom hasznos tagjaivá váljanak.

A segélyszervezet arra kéri az adakozókat, hogy amikor lecserélik gyermekeik, unokáik használt, de még jó állapotban lévő iskolatáskáit, gondoljanak azokra, akiknek nincs lehetőségük új iskolatáskával kezdeni a tanévet. Ne dobják el a még használható táskákat, hanem adományozzák a karitász intézményeibe járó hátrányos helyzetű diákoknak.

Az adományozásra szánt iskolatáskákat a karitász szatmárnémeti, Delavrancea utca 9. szám alatti Szociális és Szakmai Integrációs Forrásközpontjában adhatják le a segítő szándékú emberek augusztus 8. és 24. között, hétfőtől péntekig 12 és 16 óra között.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-volt-az-elso-imank-amikor-szuletesunkkor-felsirtunk
Ferenc pápa: Az volt az első imánk, amikor születésünkkor felsírtunk!

December 12-én a Szentatya folytatta az Úr imájáról múlt héten megkezdett katekézissorozatát. Arra buzdított, hogy gyermeki merészséggel szólítsuk meg Istent, tekintsük őt apánknak, ne féljünk tőle, mert az imádkozás által már el is kezdődik gyógyulásunk és szabadításunk.

18:03
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd