Iskolatáska-gyűjtési akciót szervez a Szatmári Egyházmegyei Caritas

2018. augusztus 9. csütörtök 13:43

Augusztus 8. és 24. között rendezi meg iskolatáska-gyűjtési akcióját a Szatmári Egyházmegyei Caritas, hogy így is segítsék a szervezet által működtetett öt gyermekintézményben tanuló hátrányos helyzetű gyerekeket.

Tavaly több mint ötszáz hátrányos helyzetű iskolás részesült oktató-nevelő tevékenységben a Szatmári Egyházmegyei Caritas által működtetett öt gyermekintézményben.

A szatmári karitász kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a nehéz anyagi helyzetben élő gyermekek megkapják azt a segítséget, támogatást, amelyre szükségük van ahhoz, hogy iskolába járjanak. Képességeik fejlesztése által ezek a gyermekek lépést tudnak tartani osztálytársaikkal a tanulás terén, az iskolai sikerélmény pedig fontos tényezője annak, hogy be is fejezzék tanulmányaikat. A megfelelő nevelés és a megszerzett végzettség által reális esélyt kapnak arra, hogy a társadalom hasznos tagjaivá váljanak.

A segélyszervezet arra kéri az adakozókat, hogy amikor lecserélik gyermekeik, unokáik használt, de még jó állapotban lévő iskolatáskáit, gondoljanak azokra, akiknek nincs lehetőségük új iskolatáskával kezdeni a tanévet. Ne dobják el a még használható táskákat, hanem adományozzák a karitász intézményeibe járó hátrányos helyzetű diákoknak.

Az adományozásra szánt iskolatáskákat a karitász szatmárnémeti, Delavrancea utca 9. szám alatti Szociális és Szakmai Integrációs Forrásközpontjában adhatják le a segítő szándékú emberek augusztus 8. és 24. között, hétfőtől péntekig 12 és 16 óra között.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

09:38
a-parbeszeddel-csak-nyerhetunk-bemutattak-klaus-von-stosch-az-iszlam-mint-kihivas-cimu-kotetet
A párbeszéddel csak nyerhetünk – Bemutatták Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás” című kötetét

A Magyar Kurír kiadásában megjelent Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet Dejcsics Konrád bencés szerzetes és Szőke Péter, a hazai Sant’Egidio közösség vezetője mutatta be a szerző jelenlétében október 15-én, a budapesti D18 könyvesboltban.

2018. október 16. kedd