Isten akarata, hogy szentek legyetek! – Küldetési szentmise Nagykanizsán

2018. június 22. péntek 19:08

Varga László kaposvári megyéspüspökkel ünnepelték június 21-én a mintegy száz fő részvételével zajlott Élet és Lélek szeminárium záró, küldetési szentmiséjét a nagykanizsai Szent József-templomban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szeminárium április 19-én indult a Zala megyei város Szent József-templomában. Nyolc alkalom a témák elmélyítésére szolgált, ezen túl pedig életgyónásra, a Lélek-áradásért való imára és küldetési szentmisére került sor.

A záró szentmisén Varga László prédikációjában a Miatyánk imádsága alapján beszélt Istentől kapott küldetésünkről. „A prófétaság Lelke ott működik már a keresztség óta valamennyiünk szívében. Küldetésünk van! Jó lenne, ha ez a szeminárium és a küldetési szentmise megerősítene benneteket a prófétai küldetésben.

Mi az, amiről tanúságot kell tennünk? A Szentlélek által Isten, a mi Atyánk képessé tesz minket arra, hogy minden embert testvérként szeressünk. Ha egyetlen Atyánk van, a mennyei, akkor mi mindannyian az Ő szeretett fiai és leányai vagyunk. Minden ember testvérünk, függetlenül attól, hogy vallásos, nem vallásos, hisz, vagy nem hisz, ugyanannak az Atyának a gyermeke. Minden embertestvérünk ugyanannak az Istennek a képmása. Ez adja a méltóságát minden embernek. Ebben a világban prófétai jel, ha tiszteljük a személy méltóságát, amely abból fakad, hogy ugyanannak az Atyának vagyunk a fiai és leányai. Már az is prófétai jel, ha nem versenytársnak, hanem testvérnek tekintjük egymást.

Küldetésünk van arra is, hogy hirdessük Isten országát, annak örömhírét. Ezt kérjük a Miatyánkban: »Jöjjön el a te országod, és szenteltessék meg a te neved!« Isten országa nem földrajzi terület, hanem egy személyben jelent meg, akit úgy hívnak, hogy Jézus Krisztus. Isten szereteturalma benned a legteljesebb, legtökéletesebb.

Küldetésetek van arra, hogy megszenteljétek Isten nevét, az életszentségetek által. Isten akarata az, hogy szentek legyetek! Igent mondtatok már Isten akaratára?

A szentek nagyon könnyen felismerhetők. Túlárad bennük Isten szeretete. Ha találkoztok valakivel, akiben túlárad a Szeretet, akkor azt élitek meg, hogy ebben a találkozásban jobb emberek lettetek.

Tanúságot kell tennünk a mindennapi kenyérről, az Eucharisztiáról. Arról, hogy Isten az örök élet kenyerével táplál bennünket. Nemcsak a földi életünkről, hanem az örök életünkről is gondoskodik a mindennapi eucharisztikus kenyér által. Ezt az ajándékot felkínálta nekünk, mi pedig felkínáljuk a világnak, tanúságot téve arról, hogy ez az ajándék itt van köztünk.

Tanúságot kell tennünk arról, hogy Isten irgalmas szeretete túláradt, elvette a bűneinket. Meg kell bánnunk bűneinket, és átadni az Atyának, majd megbocsátani. Tanúságot kell tennünk arról, hogy van megbocsájtás és ellenségszeretet. Erről Jézus tanúságot tett a szavaival, életével, halálával és feltámadásával. Mi ennek a szeretetnek vagyunk a tanúi. A szeretet legnagyobb távlata az ellenségszeretet. Krisztus a kereszten jobban szerette az ellenségeit saját magánál. Meghalt azokért, akik megölték.

Isten a mi döntésünkre bízza, hogy be tudjuk-e fogadni az irgalmát, vagy sem. Ha nem bocsátunk meg, ha nem engesztelődünk ki, akkor képtelenek vagyunk befogadni irgalmát. Isten a kereszten minden bűnt eltörölt, de csak akkor tudod befogadni ezt az irgalmat, ha elengeded a többiek adósságát. A megbocsátás elsősorban a szeretetadósságok rendezése. Nem érzés, hanem döntés, hogy el fogok engedni minden adósságot, amit a kárunkra felhalmozott a másik.

Tanúságot kell tenni a szellemi harcról! »Ne vígy minket a kísértésbe, szabadíts meg a gonosztól!« Mi a győztes csapatban játszunk! Jézus legyőzte a világ fejedelmét halálával és feltámadásával, de a helyi csatákat nekünk kell megvívni a saját életünk küzdelmeiben. A gonosz támadásaival szemben komolyan kell vennünk a szellemi harcot, amelynek lényege, hogy elsősorban Istent keressük, és tőle akarunk függni. Jézus Krisztus nevében hatalmunk van arra, hogy legyőzzünk, elutasítsunk minden támadást.

Azért imádkozom, hogy minden, amit kaptatok a szeminárium alatt, szárba szökkenjen, gazdag termést hozzon, s teljesíteni tudjátok valamennyien a küldetéseteket!”

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-koszonom-hogy-hazajohettem-osei-szulofalujaba-latogatott-michael-august-blume
„Köszönöm, hogy hazajöhettem!” – Ősei szülőfalujába látogatott Michael August Blume

Michael August Blume-mal, hazánk apostoli nunciusával és Veres András győri megyéspüspökkel, az MKPK elnökével ünnepelte az öröm vasárnapját Himod hívő népe és mindazok, akik a rábaközi faluba érkeztek december 16-án, advent harmadik vasárnapján.

20:33
eljunk-ugy-hogy-annak-isten-is-oruljon-pal-feri-atya-az-oromrol
Éljünk úgy, hogy annak Isten is örüljön – Pál Feri atya az örömről

Pál Feri katolikus pappal, mentálhigiénés szakemberrel az örömről beszélgettünk a Gaudete vasárnap apropóján.

19:45