Jákon készült a szombathelyi betlehem

2014. december 10. szerda 14:12

A szombathelyi székesegyház előtt felállított betlehemet idén a jáki egyházközség tagjai készítették – tájékoztat a Szombathelyi Egyházmegye.

A jáki Szent György-plébánián hagyomány néhány éve, hogy az adventi időben betlehemet és egy óriás koszorút állítanak fel a falu főterén, a templom előtt.

Mintegy nyolc-tíz, az egyházközséghez tartozó család apraja-nagyja szorgoskodott idén is, hogy ezúttal ne csupán a jáki, hanem a szombathelyi székesegyház előtti betlehem is méltó legyen az ünnephez.

A készítők felajánlották, hogy karácsony után továbbajándékozzák az óriásbábukat, ezzel szerezve örömet valamely másik egyházközségnek.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
egyben-tart-ferences-zarandoklat-matraverebely-szentkutra
Egyben tart – Ferences zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra

Augusztus 14–20-áig immár huszonnegyedik alkalommal szervezték meg a ferencesek Esztergomtól Mátraverebély-Szentkútig vezető zarándoklatát. A résztvevők száma idén is meghaladta a kétszázat. Augusztus 19-én, a Szécsénytől Szentkútig tartó szakaszon csatlakoztunk a zarándokokhoz

14:27
a-kereszt-tartja-meg-hazat-szent-istvan-kiraly-unnepe-gyori-egyhazmegye-fotemplomaban
A kereszt tartja meg a hazát – Szent István király ünnepe a Győri Egyházmegye főtemplomában

Veres András győri megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be augusztus 20-án, Szent István király, hazánk fővédőszentje ünnepén a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

13:00