Jákon készült a szombathelyi betlehem

2014. december 10., szerda | 14:12

A szombathelyi székesegyház előtt felállított betlehemet idén a jáki egyházközség tagjai készítették – tájékoztat a Szombathelyi Egyházmegye.

A jáki Szent György-plébánián hagyomány néhány éve, hogy az adventi időben betlehemet és egy óriás koszorút állítanak fel a falu főterén, a templom előtt.

Mintegy nyolc-tíz, az egyházközséghez tartozó család apraja-nagyja szorgoskodott idén is, hogy ezúttal ne csupán a jáki, hanem a szombathelyi székesegyház előtti betlehem is méltó legyen az ünnephez.

A készítők felajánlották, hogy karácsony után továbbajándékozzák az óriásbábukat, ezzel szerezve örömet valamely másik egyházközségnek.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd