Jézus-ima lelkigyakorlatot tartottak Bodrogolasziban

2017. augusztus 10. csütörtök 18:25

Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita vezette a Jézus-ima lelkigyakorlatot, melyet augusztus 4-e és 6-a között rendeztek a Chemin Neuf közösség bodrogolaszi lelkigyakorlatos házában.

Az első estén Kocsis Fülöp arra buzdította a lelkigyakorlatozókat, hogy vegyék észre az Isten és az ember közötti távolságában rejtőző csodát. Jézus Krisztusban az Isten eggyé lett velünk, átölelhetővé vált – ezzel is megmutatta, hogy mennyire szeret bennünket. Kocsis Fülöp arra is biztatta a résztvevőket, hogy a lelkigyakorlat alatt merjenek odakuporodni Istenhez, és próbálják meg észrevenni és mélyen meghallani az Ő életadó erejét, ami csöndes, de megállíthatatlan. „Ehhez elsősorban hit, önfegyelem, összeszedettség, bizalom és együttműködési készség szükséges az imádságunk alatt” – emlékeztetett Kocsis Fülöp.

A második nap reggeli elmélkedésének középpontjában a Jézus-ima szövegének elemzése állt, majd Szent Pál apostol Efezusiaknak írt levelének második fejezetét elemezte az érsek, kiemelve, hogy egykor mindannyian a harag gyermekei voltunk, de az Úr feltámasztott és Krisztus Jézusban a mennyeiek közé helyezett minket. Kocsis Fülöp a bűn Istentől eltávolító erejéről beszélt, arra buzdítva hallgatóit, hogy kerüljünk minden bűnre vezető alkalmat.

A következő elmélkedés a hit mértékéről és az állhatatosságról szólt. Kocsis Fülöp Szír Szent Izsák és Lépcsős Szent János gondolataira alapozta beszédét: „Az Úrszínváltozás ünnepéhez közeledve a lelkünkben mi is igyekeztünk fel a Tábor hegyére, hogy az apostolokkal együtt mi is átérezhessük az Úr végtelen, átölelő szeretetét és dicsőségét.”

Az ünnepi Szent Liturgiát a lelkigyakorlatozók együtt végezték a bodrogolaszi görögkatolikus hívekkel. A Szent Liturgia végén Kocsis Fülöp ünnepélyes áldásban részesített két házaspárt is, akik egy közeli időpontban ünnepelték házassági évfordulójukat.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-toltsd-meg-szivem-fenyeddel-rekordkiserlet-lesz-nemzetkozi-eucharisztikus-kongressz
„Töltsd meg szívem fényeddel!” – Rekordkísérlet lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson

Sajtótájékoztatót tartottak december 14-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) budapesti székházában, amely egy rövid időutazást is magában foglalt.

2017. december 14. csütörtök
europa-jovojerol-rendeztek-konferenciat-sapientia-foiskolan
Európa jövőjéről rendeztek konferenciát a Sapientia főiskolán

„Új közös Európánk” címmel rendezett konferenciát december 14-én a Sapientia főiskolán a Barankovics István Alapítvány és az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja.

2017. december 14. csütörtök