Jézus-ima lelkigyakorlatot tartottak Komlóskán

Kishírek – 2015. augusztus 12., szerda | 11:27

Az idei Jézus-ima lelkigyakorlatot a komlóskai hegyen Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita vezette augusztus 3. és 6. között. Az eseményen több mint harmincan vettek részt Szabó Antal atya szervezésében – számol be a Hajdúdorogi Metropólia honlapja.

A résztvevők a liturgikus nap keretében végezték imáikat, az utrenyétől imaórákkal, a kis esti zsolozsmáig vecsernyével. Délután és esténként lelki beszélgetésre és szentgyónásra is lehetőségük nyílt.

Kocsis Fülöp megértette a részvevőkkel, hogy nem kell lelkiismeret-furdalást érezniük az otthon maradottakkal szemben, mert a kegyelemből, ami kiárad rájuk, ők is részesülnek majd. Rávilágított, hogy nem úgy tudnak segíteni nekik a legtöbbet, ha folyton azon gondolkodnak, hogyan kellene megoldaniuk a problémáikat, hanem azzal, ha Isten elé viszik őket is.

Az érsek-metropolita megtanította a résztvevőknek azt is, hogy a csend nem magától van, hanem teremteni kell. Kívül is, belül is.

Kocsis Fülöp arra bíztatta a lelkigyakorlatról hazatérőket, hogy maradjanak hűségesek az imában és Isten irántuk tanúsított szeretetével forduljanak a körülöttük élők felé. Ehhez Krisztus adja az erőt az imádságon és az Eucharisztián keresztül.

A lelkigyakorlat méltó befejezéseként Szent Liturgiára került sor.

Fotó: Hajdúdorogi Metropólia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria