Jubiláns házaspárok adtak hálát Szanyban

2019. február 19., kedd | 15:21

Február 3-án a vasárnapi szentmisén áldásban részesültek azok a 25, 40, 50, illetve 60 esztendeje szentségi házasságban élő házaspárok a Győr-Moson-Sopron megyei Szanyban, akik annak idején a helyi templomban esküdtek örök hűséget.

Henczel Szabolcs, Szany község plébánosa szentbeszédében köszönetet mondott a házasság kegyelmeiért, amelyekben egykor, a szanyi Szent Kereszt megtalálása-templom oltárához lépésük alkalmával részesülhettek a jubiláló házaspárok. A plébános  felidézte a napi szentírási részleteket, s felhívta a figyelmet arra a kiválasztottságra, ami Jeremiás prófétát küldetésére serkentette. Számára ez a kiválasztottság nemcsak kiindulópont, hanem egy életen át tartó vonatkoztatási pont is maradt. A házasság igéje az a vonatkozási pont, amelyet naponta kimondva és a napi Szentleckén elgondolkozva a Szeretethimnusz alapján érdemes megélni. Ennek öröme az, amivel fő példával lehet szolgálni az eljövendő nemzedékek számára.

A homília végén a házassági eskü megerősítése következett, majd az emléklapok átadásával agapéval zárult az ünneplés.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Tóth Imre

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
Címkék: házasság
Vezető híreink – olvasta már?
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44
ez-is-evangelizacio-elkeszult-az-eucharistia-kartyajatek
Ez is evangelizáció… – Elkészült az Eucharistia kártyajáték

Január elején írtunk arról, hogy aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve Esztergomban, a Szent Adalbert Központban rendezett konferencián járt, az utolsó napon, a szünetben egy különleges társasjátékkal is találkozhatott, ami az Eucharistia nevet kapta.

2019. március 21., csütörtök