Jubiláns házaspárok adtak hálát Szanyban

2019. február 19., kedd | 15:21

Február 3-án a vasárnapi szentmisén áldásban részesültek azok a 25, 40, 50, illetve 60 esztendeje szentségi házasságban élő házaspárok a Győr-Moson-Sopron megyei Szanyban, akik annak idején a helyi templomban esküdtek örök hűséget.

Henczel Szabolcs, Szany község plébánosa szentbeszédében köszönetet mondott a házasság kegyelmeiért, amelyekben egykor, a szanyi Szent Kereszt megtalálása-templom oltárához lépésük alkalmával részesülhettek a jubiláló házaspárok. A plébános  felidézte a napi szentírási részleteket, s felhívta a figyelmet arra a kiválasztottságra, ami Jeremiás prófétát küldetésére serkentette. Számára ez a kiválasztottság nemcsak kiindulópont, hanem egy életen át tartó vonatkoztatási pont is maradt. A házasság igéje az a vonatkozási pont, amelyet naponta kimondva és a napi Szentleckén elgondolkozva a Szeretethimnusz alapján érdemes megélni. Ennek öröme az, amivel fő példával lehet szolgálni az eljövendő nemzedékek számára.

A homília végén a házassági eskü megerősítése következett, majd az emléklapok átadásával agapéval zárult az ünneplés.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Tóth Imre

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
Címkék: házasság
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap