Jubileumi szalagtűző ünnepség Kárpátalján

Kishírek – 2014. november 3., hétfő | 10:42

Tizedik alkalommal tartottak szalagtűző ünnepséget a karácsfalvai Sztojka Sándor Görög Katolikus Líceumban október 25-én. Az esemény a helyi templomban vette kezdetét ünnepi szent liturgiával – írja a Kárpátinfo.net.

Nagy lépés ez életükben, a zöld szalag jelképezi, hogy érettebb korba léptek, érettségizők, már-már felnőttek – mondta el Magyar Vita igazgatónő a diákokhoz intézett beszédében. A fiatalok komoly döntések előtt állnak, amihez kérjenek az Úrtól bölcsességet, a szülőktől támogatást, és tanáraiktól segítséget – tette hozzá.

Az intézményvezető, Tóth Jenő atya megköszönte a szülőknek a bizalmat, amit a karácsfalvai líceumba fektettek, hogy oda küldték tanulni gyermekeiket.

Héder Edina, a végzősök osztályfőnöke egy történettel kezdte a diákjaihoz intézett szavait, aminek a tanúságát érdemes megfogadni: „ne legyetek kényelmesek a jómódban…” Mindig küzdeni kell, akarni, harcolni, tanulni, hogy ezek által magunk lehessünk életünk kovácsai. Könnyű haladni az árral, de nehéz az elrontott dolgokat megjavítani, visszafordítani.

Diáktársaiktól is kaptak útravalót a szalagtűzősök: egy énekkel köszöntötte őket a tizedik osztály.

A szalagavató fontos mozzanata a végzősök keringője, amit az iskola dísztermében tekinthettek meg a szülők, tanárok, diákok, meghívott vendégek.

Fotó: Kárpátinfo.net

Magyar Kurír