Karácsony a bajai Szent Balázs-iskolában

2019. január 4. péntek, 15:19

A bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda fiatal intézménye a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyének. Az intézményben igyekeztek teljes lélekkel ünnepelni az adventet és a karácsonyt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Novemberben különleges lehetőséget kapott a bajai intézmény, amikor megjelent az Erzsébet-táborok honlapján egy pályázati felhívás, mely szerint a sikeres pályázók a Papp László Budapest Sportarénába utazhatnak, a családok éve programsorozat záró koncertjére.

A családok éve keretében több mint kétezer rendezvényt szerveztek országszerte és a határon túl. A budapesti rendezvényre, melyre önerő nélkül lehetett pályázni, a Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda is nevezett. „Rendkívül fontos számunkra minden olyan ismeret- és élménygyűjtés, mely az intézmény falain kívül zajlik, s komplex módon formálja, fejleszti tanulóink személyiségét, erősíti a közösséget” – mondta Bíró Györgyi Anna igazgató.

A pályázatot megnyerték, így 2018. december 20-án ünnepi koncertre indult az iskola közel száznegyven tanulója és tíz pedagógusa.

Az utolsó tanítási nap tartalmasan telt a bajai oktatási intézményben. Fekete Szabolcs iskolalelkész ünnepi szentmisét mutatott be az intézmény közösségének, majd a Szent József-templomban pásztorjátékot adtak elő másodikos és harmadikos gyerekek, melyet Jászberényi Márta hitoktató tanított be. Délután indultak Budapestre.

A Papp László sportarénában több mint tízezer gyermeket köszöntött Novák Katalin család és- ifjúságpolitikáért felelős államtitkár; Varga Mihály pénzügyminiszter családja karácsonyi hagyományairól és gyermekeiről beszélt. Ezt követően sorra léptek a színpadra művészek, zenészcsaládok, s osztották meg gondolataikat, érzéseiket az ünnepről. Könnyű- és komolyzenei produkciók váltották egymást: fellépett a Gryllus család, a Vujicsics Együttes, a Zsuráfszky család, a Parno Graszt, a Bolyki Brothers, Király Linda és Király Viktor, valamint az Eötvös cirkuszdinasztia tagjai, valamint Boban Marković és zenekara.

Az ünnepi rendezvény zárásaként a jelenlévők együtt énekelték el a Cantemus kóruscsalád vezetésével a Csendes éjt.

Forrás: Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Baja

Fotó: Tihanyi Tamás, Szádeczky Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-az-okumenikus-iman-sulyos-bun-lekicsinyelni-mas-keresztenyek-ajandekait
Ferenc pápa az ökumenikus imán: Súlyos bűn lekicsinyelni más keresztények ajándékait!

Január 18-án a Szentatya esti dicséretet vezetett a Szent Pál-bazilikában. A közös liturgián a Rómában élő többi keresztény felekezet képviselői is jelen voltak. A vesperás végén Ferenc pápa két másik egyházi vezetővel közösen áldotta meg a hívőket.

2019. január 18. péntek
marton-jozsef-professzor-papalatogatasrol-lepjunk-tul-naiv-provincialis-gondolkodasunkon
Marton József professzor a pápalátogatásról: Lépjünk túl a naiv, provinciális gondolkodásunkon!

Ferenc pápa romániai apostoli útján június 1-jén szabadtéri szentmisét mutat be a csíksomlyói kegyhelyen. A pápalátogatásról Marton Józsefet, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karának professzorát, a gyulafehérvári római katolikus teológiai fakultás volt dékánját kérdeztük.

2019. január 18. péntek
Seregély István: Útravaló – 2019. január 18.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 18.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 18.

Mai evangélium – 2019. január 18.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 25,1–13

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle