Karácsony a bajai Szent Balázs-iskolában

2019. január 4. péntek 15:19

A bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda fiatal intézménye a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyének. Az intézményben igyekeztek teljes lélekkel ünnepelni az adventet és a karácsonyt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Novemberben különleges lehetőséget kapott a bajai intézmény, amikor megjelent az Erzsébet-táborok honlapján egy pályázati felhívás, mely szerint a sikeres pályázók a Papp László Budapest Sportarénába utazhatnak, a családok éve programsorozat záró koncertjére.

A családok éve keretében több mint kétezer rendezvényt szerveztek országszerte és a határon túl. A budapesti rendezvényre, melyre önerő nélkül lehetett pályázni, a Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda is nevezett. „Rendkívül fontos számunkra minden olyan ismeret- és élménygyűjtés, mely az intézmény falain kívül zajlik, s komplex módon formálja, fejleszti tanulóink személyiségét, erősíti a közösséget” – mondta Bíró Györgyi Anna igazgató.

A pályázatot megnyerték, így 2018. december 20-án ünnepi koncertre indult az iskola közel száznegyven tanulója és tíz pedagógusa.

Az utolsó tanítási nap tartalmasan telt a bajai oktatási intézményben. Fekete Szabolcs iskolalelkész ünnepi szentmisét mutatott be az intézmény közösségének, majd a Szent József-templomban pásztorjátékot adtak elő másodikos és harmadikos gyerekek, melyet Jászberényi Márta hitoktató tanított be. Délután indultak Budapestre.

A Papp László sportarénában több mint tízezer gyermeket köszöntött Novák Katalin család és- ifjúságpolitikáért felelős államtitkár; Varga Mihály pénzügyminiszter családja karácsonyi hagyományairól és gyermekeiről beszélt. Ezt követően sorra léptek a színpadra művészek, zenészcsaládok, s osztották meg gondolataikat, érzéseiket az ünnepről. Könnyű- és komolyzenei produkciók váltották egymást: fellépett a Gryllus család, a Vujicsics Együttes, a Zsuráfszky család, a Parno Graszt, a Bolyki Brothers, Király Linda és Király Viktor, valamint az Eötvös cirkuszdinasztia tagjai, valamint Boban Marković és zenekara.

Az ünnepi rendezvény zárásaként a jelenlévők együtt énekelték el a Cantemus kóruscsalád vezetésével a Csendes éjt.

Forrás: Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Baja

Fotó: Tihanyi Tamás, Szádeczky Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
alljatok-gyermekeitek-mellett-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

A Katolikus Egyházban hagyományosan Szent József ünnepén állítjuk a középpontba az apákat. Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk Ferenc pápa 2014. március 19-én elmondott katekézisét az apaságról. Imádkozzunk az apákért, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

08:01
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő