Karitászönkéntesek és -munkatársak egyházmegyei találkozója Nagybecskereken

2019. május 10., péntek | 10:31

A Nagybecskereki Egyházmegye plébániáin dolgozó karitászönkéntesek és -munkatársak számára szerveztek találkozót május 3-án a nagybecskereki Nepomuki Szent János-székesegyházban.

A plébániákról érkező csoportokat és tevékenységüket Halmai Tibor, a Nagybecskereki Egyházmegyei Caritas igazgatója mutatta be. A találkozó előadója Fiser János általános helynök, padéi plébános volt, aki az irgalmas szamaritánusról szóló példabeszédről elmélkedett, különösen is arról, ki a mi felebarátunk.

Az összejövetel keretében a verseci és a szajáni plébánia karitászcsoportja mutatta be tevékenységét. A verseciek a közelmúltban kapcsolódtak be aktívabban a karitatív munkába. A szajániak szolgálatát az egész településen elismerik, munkájukba a helyi polgármester, Tóth Zoltán is aktívan bekapcsolódott. A karitászcsoport és a helyi Kolping család között is szoros az együttműködés.

A találkozó során Német László SVD megyéspüspök mutatott be szentmisét a jelen lévő paptestvérek koncelebrálásával.

A szentmise után a plébániaudvaron agapéval és kötetlen beszélgetéssel zárult a rendezvény; a résztvevők megoszthatták egymással személyes tapasztalataikat, ötleteiket, és lehetőség nyílt a kapcsolatépítésre is.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

2019. május 24., péntek
sebhellyel-az-arcunkon-megis-szerethetoen-gyermekvedelemrol-katolikus-szemmel
Sebhellyel az arcunkon, mégis szerethetően – A gyermekvédelemről katolikus szemmel

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és a Jézus Társasága Magyar Rendtartománya által működtetett Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten.

2019. május 24., péntek