Online vásárlók tízezrei támogatták a Máltai Szeretetszolgálat segítő programjait

Hazai – 2017. február 22., szerda | 12:36

Egy év alatt csaknem tizenötmillió forint adomány gyűlt össze az online vásárlások során alkalmazott felkerekítésekből. A „Kerekítsd fel!” program idén is folytatódik. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat február 22-én sajtóközleményében számolt be a jótékonysági akcióról.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A „Kerekítsd fel!” programot meghatározó online kereskedőházakkal együttműködve vezette be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az interneten vásárlók így arra kapnak lehetőséget, hogy a fizetendő összeget kerek számra kiegészítve jótékony célokat támogassanak gyorsan és kényelmesen, az esetek nagy részében csupán kis összeggel.

Egy év alatt csaknem tizenötmillió forint adomány gyűlt így össze. A „Kerekítsd fel!” programhoz csatlakozott online kereskedőházak oldalain több tízezren egészítették ki a vásárlások során fizetendő összeget, hogy az száz vagy ezer forintra végződjön, a különbözettel pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat programjait támogatták.

A Jegy.hu oldalon minden harmadik vásárló élt a kerekítés lehetőségével, ők rászoruló emberek kulturális programjaira ajánlották fel adományaikat. A 2016-ban összegyűlt 12,5 milliós támogatásnak köszönhetően a Máltai Szeretetszolgálat több mint 6000 nélkülöző embernek szervezett programot, illetve vásárolt belépőjegyet, sok esetben a rászorulók helyszínre eljutását is biztosítva. A karitatív szervezet országos hálózata 130 különböző kulturális programot valósított meg, ennek során rászoruló családok, idős, fogyatékkal élő és hajléktalan emberek jutottak el színházba, múzeumba és koncertekre. A Bijo.hu vásárlói a mozgáskorlátozottak részére szervezett 2016-os balatoni tábor helyszínének akadálymentesítését támogatták.

Az Egészségbolt.hu és a Szépségbolt.hu webáruházaiban összegyűlt adományokból többek között a szeretetszolgálat békásmegyeri családok átmeneti otthonának játszószobáját sikerült felújítani. Az Ebolt.hu vásárlói közül 4400-an járultak hozzá a hajléktalan embereket ellátó mozgó orvosi rendelő és a tüdőszűrőbusz modern orvosi eszközökkel való felszereléséhez. A Groby.hu vásárlói közül 28 ezren ajánlottak fel átlagosan 40 forintot, így 600 adag meleg étellel segítették a téli hidegben a hajléktalan embereket, nyáron pedig a mozgássérült fiatalok balatoni táborozását.


2017-ben számos új programot támogathatnak az online kereskedőházak vásárlói. A kerekítések összegével hozzájárulhatnak egy munkaterápiás műhely kialakításához a szeretetszolgálat fogyatékkal élő fiatalokat gondozó keszthelyi intézményében, rászoruló gyermekek zenei képzését támogathatják, segítséget nyújthatnak a Máltai Mentőszolgálatnak és a karitatív szervezet idősotthonaiban élőknek. Idén már a Gemini-Duo webáruházai és az Európai Utazási Biztosító Zrt. vásárlói is élhetnek az adományozás ezen lehetőségével.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria