„Kazetta” címmel katolikus zenei tábort rendeznek a nyáron Révfülöpön – Várják a zenészeket!

2018. április 11. szerda 14:13

A Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága katolikus zenei tábort szervez Révfülöpön július 23. és 29. között. A jelentkezési határidő: május 31.

A kongresszusra készülve a Magyar Katolikus Egyház életében még nagyobb hangsúlyt kap a szentmise, annak megértése, az abba való aktív bekapcsolódás. Ennek egyik legfontosabb eleme a szent zene, amelynek a szépsége, gazdagsága Istenhez emeli a lelkeket.

Templomainkban egyre több helyen vannak „gitáros” csoportok, melyek tagjai szívesen és ügyesen szolgálnak. Az általános titkárság nekik szeretne segíteni mind a zenei továbbképzésben, mind pedig liturgikus ismereteik bővítésében, hogy az általuk nyújtott szolgálat ne csak fiatalos, de hivatalos is – azaz a liturgikus zene alapelveinek (szent, művészi, egyetemes) és a liturgikus előírásoknak megfelelő – legyen. Így lesz minden szentmise egyetemes, mindenki által jól követhető, és a színvonalas, minőségi zenei szolgálat által is lélekemelő.

A tábor célja, hogy a magyar katolikus könnyűzene művelőinek lehetőséget és motivációt adjon a szakmai fejlődésre.

A programban többek között egyéni hangszeres órák, énekórák, zenekari gyakorlatok, elméleti liturgiai és liturgikus zenei képzések szerepelnek. A tábort koncert zárja.

Keresztény könnyűzenével foglalkozó zenészeket, énekeseket, kórusvezetőket várnak a táborba, akik hazatérve továbbadják zenekaruknak, csapatuknak, és zenei szolgálatuk során alkalmazzák majd az ott hallottakat.

Jelentkezni május 31-ig ITT lehet.

Forrás és fotó: NEK

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-hivatasok-55-vilagnapjara
Ferenc pápa üzenete a hivatások 55. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén április 22-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Meghallani, megfontolni, megélni az Úr hívását.

2018. április 21. szombat
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

2018. április 21. szombat