Keltsd életre a templomodat! – Kihirdetjük meseíró pályázatunk eredményét

2018. december 2., vasárnap | 18:00

Meseíró pályázatunkban arra kértük a gyerekeket, hogy Berg Judit „A holló gyűrűje” című meseregénye nyomán „keltsék életre” templomukat. Szebbnél szebb mesék érkeztek hozzánk hazánk minden tájáról és határainkon túlról.

A pályázatra érkezett legszebb mesék már olvashatók a Magyar Kuríron. Ezek közül választotta ki a zsűri a három nyertes művet, valamint egy különdíjast. A meséket Mihályi Anikó, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium magyartanára és Borsodi Henrietta, a Magyar Kurír szerkesztője értékelték, a nyertesekről Berg Judit meseíró döntött.

I. helyezést ért el Juhász Adél Mária A palotai pelikán című, a várpalotai Nagyboldogasszony-templom életre kelő állatábrázolásairól írt meséje.

II. helyezést ért el Cseh Milán Bűntény a Szent Anna-székesegyházban című meséje, melynek cselekménye a debreceni székesegyházban található torinói lepel másolat körül bonyolódik.

III. helyezést ért el Bérci Dorka Boldogság című meséje, amelyben a kapuvári Szent Anna-templomban ábrázolt szentek kelnek életre egy pókocska kedvéért.

Különdíjat kapott Kopasz Linda, aki óvodás és édesanyjának mondta tollba Három állatka kalandja a templomban című meséjét a budapesti Magyar Szentek templomáról.

A nyertes mesék íróinak könyvutalványokat küldünk, emellett ők is és a különdíjas is ajándékcsomagot kapnak: egy-egy mesekönyvet, melyet Berg Judit ajánlott fel, valamint a budavári Nagyboldogasszony- (Mátyás-) templom ajándékait.

Minden pályázónak oklevelet küldünk. 

Szeretettel gratulálunk a nyerteseknek és minden meseírónak! Köszönjük meséitek, további szép és izgalmas alkotást kívánunk!

A holló gyűrűje című regény (Ecovit Kiadó Kft., 2017) történetének szereplői a Mátyás-templomot díszítő alakok, amelyek a mesében éjszakánként életre kelnek, és kalandok sora vár rájuk: megelevenedik Bodza, a királysírt őrző kőkutya, a szélkakas, a galamb, a bagoly, a béka, a gorgók, a sárkányok… Ezek az éjszakánként megelevenedő lények csak akkor változhatnak vissza, ha időben megtalálják a viharban eltűnt gyűrűt, amelyet a Menyasszony-torony tetejét díszítő holló tartott a csőrében.

A pályázatra érkezett meséket ITT találják.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 27.

Útravaló – 2019. május 27.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle