Képzések indultak a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálatnál

Hazai – 2015. július 3., péntek | 10:48

Kommunikáció és csapatépítés, illetve kiégés elleni képzés indult a Hajdúdorogi Metropólia által fenntartott Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat intézményeiben – tájékoztat a főegyházmegye.


A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat TÁMOP – 5.4.12-14/1-2015 – 0009 azonosítószámú projektjében megkezdődött 175 dolgozó szakmai továbbképzése. Az jelentkezők kommunikáció és csapatépítés, illetve kiégés elleni képzésen vesznek részt. Megismerkednek a konfliktusok kialakulásának okaival, azok lefolyásának törvényszerűségeivel és pszichológiai mechanizmusaival.

A konfliktuskezelési stílusok és hatékony eszközök megismerése révén sikeresek lehetnek munkahelyi konfliktusaik megoldásában. Képessé válnak a kapcsolati konfliktusok oldására és hatékony konfliktuskezelő beszélgetések indítására, levezetésére. A különböző konfliktuskezelő stratégiák rugalmas alkalmazása elsődlegesen a munkatársak és az ellátottak vonatkozásában fontos.

A kiégés elleni képzés során a résztvevők útmutatást kapnak a saját mentálhigiénéjük ápolására. Hasznosítható gyakorlatokat ismernek meg a feszültség csökkentésének és a konfliktusok megelőzésének lehetőségeire. A kurzus végén minden résztvevő személyre szabott kiégés-megelőző tervet készíthet.

A képzés díjmentes. A résztvevők vállalják, hogy a fenti képzésekben, amelyeknek megtartása munkaidőben történik, a legjobb tudásuk szerint aktívan részt vesznek.

Fotó: Hajdúdorogi Metropólia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria