Keresztény Szigetet rendeznek a Margit-szigeten május végén

Hazai – 2016. május 13., péntek | 12:18

A keresztény szellemiségű ÉrMe Üzleti Hálózat második alkalommal szervezi meg a közéleti témákkal foglalkozó, de egyúttal családi-közösségi programot is nyújtó Keresztény Sziget elnevezésű rendezvényt a budapesti Margit-szigeten május 28-án.

Az utóbbi esztendőkben bizonytalanabbá vált a világunk, talán keresztényként is nehezebb élni és gondolkodni ma, mint akár egy-két évvel ezelőtt. A bibliai képre is emlékeztethet bennünket a mai labilis helyzet: Jézus a vízen járva közeledik a csónakhoz, így hívja magához Péter apostolt… Nem könnyű megtalálni a jó válaszokat a problémákra, nem könnyű a hitre és bizalomra alapozni életünket. Viszont könnyű eljönni a Keresztény Szigetre május 28-án, ahol ezek a problémák is szóba kerülnek az előadásokon. Ezt fejezi ki a rendezvény jelmondata is: „Nem kell hozzá vízen járnod!”

Napjainkban mást gondolunk a gazdaság és a társadalom fejlődési perspektíváiról, a kultúrák együttéléséről és a toleranciáról, a jogokról és a kötelességekről, a hagyományokról és a szabadságról, mint amit korábban talán magától értetődőnek vettünk. Mi a keresztényi válasz ezekre a változásokra? Hogyan kell keresztényként élnünk a mindennapjainkat a megváltozott körülmények között? Hogyan tudjuk értékeinket megmutatni és vonzóvá tenni ebben az új világban? Ezekre a kérdésekre keresik a választ idén a Keresztény Sziget előadásain és beszélgetésein. Az egész napos családi-közösségi programmal pedig a szervezők szeretnék felmutatni azt, ami hitünk szerint a változó körülmények között is változatlanul fontos: a közösségi hálózatok, a bizalmon alapuló kapcsolatépítés, a közös értékekre építő együttműködések jelentőségét.

Az előadások több sátorban párhuzamosan zajlanak. A Pénz+ember sátorban a gazdasági tevékenység keresztény megközelítéséről hallhatnak előadást és gyakorlati példákat az érdeklődők. A Köz+élet sátor előadói a társadalmi felelősség, a közösségi tevékenységek és a nyilvánosság kérdéseiről beszélnek. A Hit+világ sátor pedig a kereszténység társadalmi jelenlétéről és az evangelizációról szóló eszmecseréknek ad helyet.

Érdemes családostul kilátogatni a Keresztény Szigetre, hiszen az előadások mellett érdekes programok várják a gyerekeket is: lesz sípfaragás, zúgattyúkészítés, bábozás és Mézengúz-koncert. Fiatalabbakat és idősebbeket egyaránt érdekelhet a jurtában tartott rendhagyó történelemóra, a mentősök által szervezett újraélesztési gyakorlat, valamint a rendőrségi bemutató, ahol a fegyverek mellett a nyomrögzítés titkaiba is be lehet pillantani. A „18 éven felülieknek” kategóriában bor-, sör- és kávékóstolón vehetnek részt a jelenlévők, a sportkedvelők pedig pingpongozhatnak, focizhatnak, kosárlabdázhatnak, vagy akár benevezhetnek a családi váltófutásra is.

A Keresztény Szigetet a Margit-szigeten a Bringó-vár melletti „napközis tábor” területén rendezik meg május 28-án 10 és 20 óra között.

Az esemény fővédnöke Beer Miklós váci megyéspüspök, házigazdája Tóth József, az ÉrMe Üzleti Hálózat elnöke. A Keresztény Sziget ötletgazdája és fő szervezője az ÉrMe Üzleti Hálózat. Az idei rendezvény a Keresztény Értékmegőrző Egyesület együttműködésével valósul meg.

A rendezvény ingyenes, de a szervezők előzetes regisztrációt kérnek a www.keresztenysziget.hu oldalon. Ez némelyik programon való részvételhez feltétlenül szükséges, de mindenképpen érdemes, ugyanis a regisztrálók között értékes ajándékokat sorsolnak ki a helyszínen.

A részletes programot a rendezvény honlapján találhatják meg.

Forrás és fotó: Keresztény Sziget

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria