Két szentté és egy boldoggá avatást hagyott jóvá a Szentek Ügyeinek Kongregációja

2019. május 15., szerda | 11:50

Ferenc pápa május 13-án, hétfőn fogadta Angelo Becciu bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, és felhatalmazta a szentszéki testületet újabb dekrétumok közzétételére.

Elismerték a Boldog Giuseppina Vannininek (1859–1911; világi nevén Giuditta Vannini), a Szent Kamill Leányai kongregáció alapítójának közbenjárására történt csodát. 

Elismerték a brazil Boldog Dulce Lopes Pontes (1914–1992), az Isten Anyja Szeplőtelen Fogantatása Misszionáriusai (SMIC) kongregáció tagjának közbenjárására történt csodát.

Elismerték a Tiszteletreméltó Maria Ripamonti, Lucia dell’Immacolata nővér (1909–1954), a Szeretet Szolgálóleányai Intézet szerzetesnője közbenjárására történt csodát.

* * *

Elismerték Isten szolgája Giovanni Battista Pinardi, Eudossiade püspöke és Torino segédpüspöke (1880–1962) hősies erényeit.

Elismerték Isten szolgája Carlo Salerio, a párizsi Külmissziók Intézete papja, rendalapító (1827–1870) hősies erényeit.

Elismerték a spanyol Isten szolgája Domenico Lázaro Castro, a Mária Társaság papja (1877–1935) hősies erényeit.

Elismerték a brazil Isten szolgája Salvatore de Casca (1911–1972; világi nevén Erminio Pinzetta) kapucinus szerzetes hősies erényeit.

Elismerték Isten szolgálója Maria Eufrasia Iaconis (1867–1916; világi nevén Maria Iaconis), a Szeplőtelen Fogantatás Nővérei kongregáció alapítója hősies erényeit.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
karitasz-hatarok-nelkul-delvidekre-latogattak-karitasz-kepviseloi
Karitász határok nélkül – Délvidékre látogattak a Karitász képviselői

Délvidékre látogatott a magyarországi Katolikus Karitász, hogy továbberősítse együttműködését a helyi karitászszervezetekkel. A Karitász vezetői a szabadkai és a nagybecskereki egyházmegye területére látogattak el, hogy betekintést nyerjenek az ott működő szociális intézmények munkájába.

20:50
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati városháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

19:54