Kimerültél? Próbáld ki Cabrini Szent Franciska imáját

2018. január 17. szerda 19:58

Ezzel az imával kérheted, hogy megszabadulj a fölösleges aggódástól és idegeskedéstől.

Az Egyesült Államokban rendkívül népszerű Cabrini anya, vagyis Cabrini Szent Franciska imáját ajánlja az Aleteia azok figyelmébe, akik úgy érzik, túl sok a szorongás, aggódás, idegeskedés és aggodalmaskodás az életükben.

Az Egyesült Államokban a szorongásos zavarok vezetnek a mentális betegségek között; 40 millió 18 év feletti felnőttet érint, a teljes lakosság 18,1 százalékát. Sokan valamely szorongásos zavartól, depressziótól, pániktól, fóbiától szenvednek, sokan meg egyszerűen azt érzik: teljesen kimerültek. Bármelyik esetről is van szó, nap mint nap szembe kell néznünk ezekkel a nehézségekkel, és általában nem könnyű leküzdeni őket.

A megfelelő orvosi ellátás mellett egy-egy ima is hathatós segítség lehet a stressz, szorongás és aggódás ellen. Az Aleteia a Cabrini anyaként ismert olasz származású szerzetesnővér és rendalapító – egyébként a bevándorlók védőszentje – imáját ajánlja, mellyel Isten segítségét kérhetjük, hogy megszabadulhassunk a szorongástól és aggodalmaskodástól.

„Erősíts meg engem Szentlelked kegyelmével, add a te békédet lelkemnek, hogy szabad lehessek minden fölösleges aggódástól, aggodalmaskodástól és nyugtalankodástól. Segíts, hogy mindig arra vágyjam, ami kedvedre való és elfogadható számodra, hogy a te akaratod az én akaratom legyen. Add meg nekem, hogy megszabaduljak minden tisztátalan kívánságtól, és hogy a te szeretetedért jelentéktelen és ismeretlen maradhassak ebben a világban, csak te ismerj engem. Ne engedd meg, hogy magamnak tulajdonítsam a jót, amelyet te cselekszel bennem és általam, hanem Neked tulajdonítva minden dicsőséget, én csupán a gyengeségeimmel dicsekedhessem, hogy őszintén elutasítva minden világi hiúságot, arra a valódi és örökkévaló dicsőségre vágyakozzam, ami tőled jön. Ámen.”

Cabrini Szent Franciska

Cabrini anya Francesca Cabrini néven született 1850-ben a lombardiai Sant’Angelo Lodigianóban; 1889-ben érkezett több nővérrel együtt New Yorkba XIII. Leó pápa kérésére, hogy segítséget nyújtson a rossz körülmények között élő, sok elutasítást szenvedő olasz bevándorlóknak. Franciska kicsi kora óta hittérítő szeretett volna lenni, Xavéri Szent Ferenc tiszteletére egészítette ki nevét a Xavier/Saverio névvel fogadalomtételekor. A Gondviselés háza nevű lányárvaház vezetőjeként konventet létesített Codognóban, majd megalapította a Jézus Szent Szíve missziós nővérek kongregációját. Élete során hatvanhét házat alapított szerte a világon. Cabrini anyát 1938-ban boldoggá, 1946. július 7-én szentté avatták. Ő volt az első nő az Egyesült Államokban, akinek ez a megtiszteltetés osztályrészül jutott.

Forrás: Aleteia; Katolikus.hu

Fotó: Pexels.com

Magyar Kurír
(vn)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Nézőpont
Vezető híreink - olvasta már?
vasarnap-orszagos-gyujtes-lesz-katolikus-iskolak-javara
Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 25-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.

17:03
orszagjarasra-indul-az-eucharisztikus-vilagkongresszus-keresztje
Országjárásra indul az Eucharisztikus Világkongresszus keresztje

Országjáró körútra viszik az Eucharisztikus Világkongresszus missziós keresztjét. A keresztet Erdő Péter bíboros prímás áldotta meg és indította útjára február 24-én, szombaton délután az esztergomi bazilikából – tájékoztatta Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-t.

16:50