Kisboldogasszonyt köszöntötték az ecsédi Boldogasszony-kápolnában

2018. szeptember 13. csütörtök 11:44

Kisboldogasszony ünnepén, szeptember 8-án zarándokok sokasága érkezett az Ecséd melletti Szentkút-völgyben található Boldogasszony-kápolnába.

Délelőtt Budapestről és Pest megyéből érkezett zarándokcsoportot fogadtak a szervezők, és felelevenítették számukra a kegyhely történetét.

A jubileumi ünnep délután kezdődött, ennek keretében Máriát köszöntötték születésnapján, Kisboldogasszony ünnepén, illetve megemlékeztek az utolsó feljegyzett Mária-jelenés 120. évfordulójáról. Az esemény rövid történeti előadással kezdődött, majd ünnepi szentmisével és szentségimádással folytatódott.

A szentmisét Varga József ecsédi plébániai kormányzó celebrálta, aki szentbeszédében Mária születéséről mint a remény ünnepéről beszélt, majd a ráhagyatkozás fontosságára hívta fel a zarándokok figyelmét, arra biztatott, hogy merjenek bízni a Jóisten oltalmazó segítségében.

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány kuratóriuma köszönettel tartozik mindenkinek, aki az ünnepi alkalmat szebbé és teljessé tette közreműködő segítségével, támogatásával vagy részvételével.

Forrás és fotó: Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
Címkék: Szűz Mária
Vezető híreink - olvasta már?
a-hutlenseg-megelozese-mit-mond-pszichologus-es-moralteologus
A hűtlenség megelőzése – Mit mond a pszichológus és a morálteológus?

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének szervezésében szeptember 20-án Somogyiné Petik Krisztina, Asztalosné Elekes Szende pszichológus és Papp Miklós görögkatolikus lelkész, morálteológus beszélt a hűtlenség megelőzéséről a főiskola nagyelőadójában.

2018. szeptember 21. péntek
-masok-okulni-fognak-vallomasombol-megjelent-kruesz-krizosztom-pannonhalmi-foapat-oneletrajza
„Mások okulni fognak vallomásomból” – Megjelent Kruesz Krizosztom pannonhalmi főapát önéletrajza

Szeptember 20-án este a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban mutatták be Sólymos László Szilveszter OSB Kruesz Krizosztom (1865-1885), Kruesz Krizosztom Önéletrajz című kötetének a bemutatására.

2018. szeptember 21. péntek