Kisboldogasszonyt köszöntötték az ecsédi Boldogasszony-kápolnában

2018. szeptember 13. csütörtök 11:44

Kisboldogasszony ünnepén, szeptember 8-án zarándokok sokasága érkezett az Ecséd melletti Szentkút-völgyben található Boldogasszony-kápolnába.

Délelőtt Budapestről és Pest megyéből érkezett zarándokcsoportot fogadtak a szervezők, és felelevenítették számukra a kegyhely történetét.

A jubileumi ünnep délután kezdődött, ennek keretében Máriát köszöntötték születésnapján, Kisboldogasszony ünnepén, illetve megemlékeztek az utolsó feljegyzett Mária-jelenés 120. évfordulójáról. Az esemény rövid történeti előadással kezdődött, majd ünnepi szentmisével és szentségimádással folytatódott.

A szentmisét Varga József ecsédi plébániai kormányzó celebrálta, aki szentbeszédében Mária születéséről mint a remény ünnepéről beszélt, majd a ráhagyatkozás fontosságára hívta fel a zarándokok figyelmét, arra biztatott, hogy merjenek bízni a Jóisten oltalmazó segítségében.

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány kuratóriuma köszönettel tartozik mindenkinek, aki az ünnepi alkalmat szebbé és teljessé tette közreműködő segítségével, támogatásával vagy részvételével.

Forrás és fotó: Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
Címkék: Szűz Mária
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25
papnovendekek-titkos-elete-hat-csapat-300-perc-tomeny-futball
A papnövendékek titkos élete: Hat csapat, 300 perc tömény futball

Az elmúlt hétvégén, november 16–18-ig egy különleges focikupától volt hangos az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok. Hat szeminárium kispályás focicsapata mérte össze tudását a Magyar Sion „futballarénájában”. Müller Márk papnövendék írását adjuk közre.

09:45