Kisboldogasszonyt köszöntötték az ecsédi Boldogasszony-kápolnában

2018. szeptember 13. csütörtök, 11:44

Kisboldogasszony ünnepén, szeptember 8-án zarándokok sokasága érkezett az Ecséd melletti Szentkút-völgyben található Boldogasszony-kápolnába.

Délelőtt Budapestről és Pest megyéből érkezett zarándokcsoportot fogadtak a szervezők, és felelevenítették számukra a kegyhely történetét.

A jubileumi ünnep délután kezdődött, ennek keretében Máriát köszöntötték születésnapján, Kisboldogasszony ünnepén, illetve megemlékeztek az utolsó feljegyzett Mária-jelenés 120. évfordulójáról. Az esemény rövid történeti előadással kezdődött, majd ünnepi szentmisével és szentségimádással folytatódott.

A szentmisét Varga József ecsédi plébániai kormányzó celebrálta, aki szentbeszédében Mária születéséről mint a remény ünnepéről beszélt, majd a ráhagyatkozás fontosságára hívta fel a zarándokok figyelmét, arra biztatott, hogy merjenek bízni a Jóisten oltalmazó segítségében.

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány kuratóriuma köszönettel tartozik mindenkinek, aki az ünnepi alkalmat szebbé és teljessé tette közreműködő segítségével, támogatásával vagy részvételével.

Forrás és fotó: Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kishírek
Címkék: Szűz Mária
Vezető híreink – olvasta már?
nyilt-nap-gyori-brenner-janos-papnevelo-intezetben
Nyílt nap a győri Brenner János Papnevelő Intézetben

A győri Brenner János Papnevelő Intézet szeretettel hívja és várja a papi hivatás iránt érdeklődőket február 23-án, szombaton 9 órára.

12:21
szentmise-az-elhunyt-hajlektalanokert-egyedi-es-megismetelhetetlen-ertek-minden-ember-elete
Szentmise az elhunyt hajléktalanokért – „Egyedi és megismételhetetlen érték minden ember élete”

A Sant’Egidio közösség szervezésében, hajléktalan barátaik jelenlétében Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök mutatott be szentmisét február 17-én, vasárnap Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban azokért, akik az utcán éltek és haltak meg.

14:03