Kitüntetést kapott a Váci Egyházmegye kórházlelkészségének munkatársa

Hazai – 2015. november 13., péntek | 8:01

Mások mellett Jéger Sándorné, a Váci Egyházmegye klinikai lelkigondozója kapta meg a „Vác Város Szociális Munkáért” kitüntető címet, melyet a váci művelődési központban november 9-én rendezett ünnepségen vehetett át a város vezetőitől.

Jéger Sándorné 2005 óta a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának beteglátogató önkéntese. Korábban többek között anyakönyvvezetőként és családsegítőként is dolgozott. 2010-ben az Ember a Kórházban Közhasznú Alapítvány kitüntette áldozatos munkájáért.

2011-ben lett részállású dolgozó a Váci Egyházmegyénél, klinikai lelkigondozóként szolgálta két éven át a Verőcei Betegotthon betegeit. Szolgálatát a betegotthon parancsnoka, Németh Károly ezredes és Beer Miklós váci megyéspüspök is elismerték, dicséretben részesítették.

A betegotthon megszűnése óta a váci Jávorszky Ödön Kórház betegeit segíti munkájával. Idén töltötte be 71. életévét, továbbra is foglalkoztatásban áll, aktívan, tevékenyen szolgálja a rábízottakat.

* * *

Vác város elismerését Dornai Istvánné, a Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye kisgyermeknevelője és Mohácsiné Dim Rita, a Polgármesteri Hivatal osztályvezetője szintén kiérdemelték.

A kitüntető címek mellett okleveleket is átadtak a városvezetők Burdáné Pális Annának, Marton Editnek, Adáminé Martinyi Erikának, Vathy Szilviának, Kucsora Istvánnak, Kuklisné Greff Ildikónak, Rottenbacher Zsoltnénak.

Mokánszky Zoltán alpolgármester köszöntőjében idézte Teréz anya örök érvényű gondolatát: „Ebben az életben nem tehetsz nagy dolgokat, csak kicsiket, nagy szeretettel”.

Önök példát mutatnak a rászorulók, elesettek sorsa iránt jobbára közömbös társadalomnak. Nem pirulák adása a feladatuk-szolgálatuk, hanem beleérző testi-lelki segítségnyújtás, ez pedig embert próbáló hivatás. Köszönettel tartozunk elhivatottságukért – mondta a városvezető, a szemléletformálás közös felelősségét is hangsúlyozva.

Manninger Péter bizottsági elnök hangsúlyozta: a szociálisan rászoruló, elesett emberek a társadalom perifériáján élnek, az őket felkaroló, velük hivatásszerűen foglalkozó szakemberek, az önkéntesek elismertsége távolról sem megfelelő, tehát ezen változtatni kell.

A szociális munka napja jó alkalom tiszteletünk kifejezésére, de ez nem elég, meg kell adni ennek a hivatásnak a presztízsét, a méltó anyagi elismerést is beleértve ebbe – mondta a képviselő.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria