Könyv jelent meg Sillye Jenő dalszerzőről

2019. május 10., péntek | 9:49

Zeneszerzői pályakezdésének ötvenedik évfordulóján az idei Nagymarosi Ifjúsági Találkozó alkalmából jelenik meg a Sillye Jenő életét, életművét bemutató interjúkötet „Szállj, dalom!” címmel.

A könyvben a magyarországi keresztény ifjúsági könnyűzene meghatározó alakja hivatásáról, dalai születéséről, az ifjúsági találkozókról, pap barátairól, hitbeli élményeiről mesél. Beszélgetőtársa a Beer Miklóssal készült interjúkötetek szerzője, Réti József.

A személyes hangvételű kiadványt Sillye Jenő a Szent István Könyvhéten május 15-én, szerdán 17 órától a Ferenciek terén, majd május 18-án, szombaton a Nagymarosi Ifjúsági Találkozón dedikálja.

A Szállj, dalom! május 13-tól a Szent István Társulat és az Új Ember boltjaiban és webáruházaiban lesz kapható, valamint megvásárolható Vácon a Lyra Könyvesházban és a Káptalan Könyveskuckóban. A könyv megjelenését a Váci Egyházmegye támogatta.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
karitasz-hatarok-nelkul-delvidekre-latogattak-karitasz-kepviseloi
Karitász határok nélkül – Délvidékre látogattak a Karitász képviselői

Délvidékre látogatott a magyarországi Katolikus Karitász, hogy továbberősítse együttműködését a helyi karitászszervezetekkel. A Karitász vezetői a szabadkai és a nagybecskereki egyházmegye területére látogattak el, hogy betekintést nyerjenek az ott működő szociális intézmények munkájába.

20:50
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati városháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

19:54