Körmenden tartott előadást Martos Levente Balázs

Hazai – 2017. február 20., hétfő | 14:37

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) körmendi csoportja február 14-én ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját. Az esten Martos Levente Balázs, a Győri Hittudományi Főiskola főtitkára „Sarjadó élet – a növekedés bibliai képei” címmel tartott előadást.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Előadása elején a növekedést, mint mindnyájunk által ismert valóságot járta körül, majd rátért a szó bibliai használatára. Öt téma mentén rajzolta föl a növekedés szentírási panorámáját: a világ teremtése, melyben Isten áldása növekedést fakaszt; a termőföld képe, amelyből a jó mag szárba szökken, és bő termést hoz; a ház képe, melynek alapja Krisztus és rá lehet építeni; a test, melynek mindnyájan tagjai vagyunk; és végül a jó gondolat, a szív növekedése bennünk.

Amire jelen világunkban jó, ha figyelünk, hogy ne csak a számbeli, mennyiségi növekedés álljon a szemünk előtt, hanem figyeljünk és törekedjünk a minőségi növekedésre is. A másik hangsúly pedig legyen azon, hogy miközben látjuk magunk körül a rossz, a káosz növekedését, legyünk Jézus nyomában mesteri annak, hogy meglássuk a jó növekedését is – fejtette ki gondolatait Martos Levente Balázs.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria