Közel százezer olasz fiatal találkozik a pápával a hétvégén Rómában

2018. augusztus 11. szombat, 20:48

Augusztus 11-12-én ismét fiatalok jelenlététől hangos és színes az örök város. Szombaton este Ferenc pápával találkoznak a Circus Maximusban, vasárnap délelőtt szentmisén vesznek részt a Szent Péter téren, majd délben együtt imádkozzák az Úrangyalát a Szentatyával.

Az októberi ifjúsági püspöki szinódusra való lelki készület jegyében az olasz egyházmegyék fiataljai találkoznak Rómában a pápával.

Augusztus 11-én, szombaton kora délutántól gyülekeztek a Circus Maximusban, ahol fél ötkor imavirrasztás kezdődött. Fél hétkor hatalmas ovációval köszöntötték a közéjük érkező Ferenc pápát. A Szentatyával eltöltött órákban tanúságtételek hangzottak el, imádságok és énekek kíséretében. Öt fiatal kérdést intézett a pápához, aki válaszolt a felvetett nehézségekre.

A program szerint este fél kilenctől közel éjfélig ünnepi hangulatú együttlétet tartanak, tanúságtevők és zenei előadóművészek közreműködésével. Éjféltől a fiatalok a város mintegy tizenöt közismert templomában közös imádságra és virrasztásra gyűlnek össze, majd a hajnali órákban indulnak a Szent Péter térre, hogy részt vegyenek a szentmisén, melyet Gualtiero Bassetti bíboros, az olasz püspöki konferencia elnöke mutat be.

Vasárnap délben a fiatalok a Szent Péter téren a pápával együtt imádkozzák az Úrangyalát.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd
Seregély István: Útravaló – 2019. január 23.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 23.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 23.

Mai evangélium – 2019. január 23.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 3,1–6

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle