Krisztusi válasz a modern kor kihívásaira – lelkipásztori napok márciusban

Hazai – 2015. február 9., hétfő | 11:00

Andreas Laun salzburgi segédpüspöknek a címben jelölt témával foglalkozó könyvét alapul véve szervez az Országos Lelkipásztori Intézet szakmai napot március 12-én papoknak, 13-án pedig katekétáknak, hitoktatóknak. A 12-ei szakmai napon Erdő Péter bíboros is részt vesz – tájékoztatott az intézet.

A püspöki konferencia budapesti irodaépületében (VI. kerület, Városligeti fasor 42.) tartandó programon előadást tart a Keresztény ember a modern világban című könyv szerzője, Andreas Laun salzburgi segédpüspök, a heiligenkreuzi főiskola erkölcstantanára (képünkön). A résztvevők ezt követően beszélgetést folytatnak a könyv morális kérdésekkel foglalkozó fejezetei kapcsán.

Budapesten 2014 októberébren mutatták be Andreas Laun könyvét, amely segítséget kínál azoknak a fiataloknak, felnőtteknek, akik a modern kor kihívásaira keresik a krisztusi választ. A Der Christ in der modernen Welt című kötet magyar fordítását a Kairosz Könyvkiadó 2014 szeptemberében jelentette meg. Az őszi könyvbemutatón, amelyen a szerző is részt vett, Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családügyi Bizottságának elnöke mutatta be és méltatta a kiadványt.


A könyv Isten és az ember közös történetéről és az ember Isten tervében betöltött szerepéről szól a mai kor embere számára is érdekes gondolatok, idézetek formájában – olvasható az Esztergom-Budapesti Érseki Főhatóság 2014-ben kelt IX. körlevelének könyvajánlójában.

A szakmai napokra az Országos Lelkipásztori Intézet honlapján lehet jelentkezni, ahonnan Andreas Laun könyvének magyar fordítása is letölthető.

Fotó: OLI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria