Krisztussal a határokig! – Jezsuita fotópályázat ősszel

Kultúra – 2014. szeptember 2., kedd | 15:30

A magyar jezsuiták hivatásgondozó csoportja fotópályázatot hirdet „Krisztussal a határokig” címmel.


A pályázat célja, hogy a beküldött pályaművek bemutassák a magyar jezsuiták életét, munkáját. A zsűri a fotók újszerűségét, kreativitását is díjazza. A képek készítéséhez fő szempont a 2010/2020-ra készített jezsuita Provincia Apostoli Terv (PAT) nyitógondolata: „Küldetésünk a hit szolgálata és az igazságos társadalom előmozdítása hiteles jezsuita közösségek és barátaink együttműködésével.”

A felhívás szerint olyan képeket várnak, melyeken a magyar jezsuiták, munkáik, a jezsuita liturgiák, jezsuita intézmények által szervezett programok (például lelkigyakorlatok, nyári táborok stb.) szerepelnek. A pályázaton részt vehet minden 14 és 35 év közötti hobbi- és hivatásos fotós. Pályázni maximum 10, digitális fényképezőgép által készített felvétellel lehet, a képek beküldési határideje: 2014. október 13-a, éjfél.

A fotókat elbíráló zsűri tagjai: Koronkai Zoltán SJ (hivatásgondozó), Sajgó Szabolcs SJ (a Párbeszéd Háza igazgatója), Ijjas Teréz (Faludi Ferenc Akadémia), Tornya Erika RSCJ (hivatásgondozó). A három nyertes fotót 2014. október 15-én választja ki a zsűri, majd további tíz képről a jezsuiták hivatalos Facebook-oldalán közönségszavazás útján döntenek.

Bővebb információ a jezsuiták honlapján található.

Magyar Kurír