Külföldi önkéntes szolgálatra keres fiatalokat a Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2017. március 25., szombat | 15:02

Vállalkozó kedvű, 18 és 30 év közötti fiatalokat keres a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyéves külföldi önkéntes szolgálatra.

Az „Egy év az életemből neked” elnevezésű programban a kiválasztottak Németországban, Franciaországban és Spanyolországban teljesíthetnek majd egyéves önkéntes szolgálatot, többségében fogyatékkal élők otthonaiban.

A pályázat feltétele a megfelelő életkor mellett a középfokú végzettség (vagyis hogy a jelentkező megszerezze a középfokú végzettséget a program elindulásáig), a pályázati dokumentáció határidőben történő megküldése és az önkéntes szociális szolgálatra való alkalmasság. Szakmai ismeret és nyelvtudás nem feltétlenül szükséges, de előnyt jelent.

Az egyéves önkéntes szociális szolgálatra alkalmas fiatalokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársaiból és önkénteseiből álló bizottság választja ki. A kiválasztásnál előnyt jelent a nyelvtudás és a korábban szerzett önkéntesi tapasztalat.

A felvételt nyert önkéntesek intenzív szakmai és nyelvi felkészítésen vesznek részt, majd kiutaznak külföldi szolgálati helyükre. Önkéntes szolgálatuk alatt szállást, zsebpénzt kapnak, gondoskodnak betegségbiztosításukról, egyszeri hazautazásuk költségeiről. A külföldi tartózkodás ideje 12 hónap. Az önkéntesek külföldön a szeretetszolgálat helyi partnerszervezeteitől kapnak folyamatos támogatást.

A pályázat beadási határideje: 2017. április 9., vasárnap éjfél.

A pályázatról további részleteket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat honlapján találnak.

A programokról a szeretetszolgálat bővebb tájékoztatást nyújt március 28-án szervezett információs programján 18 órai kezdettel Budapesten, a Bem rakpart 28. alatt.

Forrás és fotó: Máltai.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria