Lekerült a La Repubblica pápa-interjúja a vatikáni honlapról

Kitekintő – 2013. november 18., hétfő | 14:37

A Vatikán hivatalos honlapján már nem olvasható az az interjú, amit Eugenio Scalfari, a La Repubblica főszerkesztője készített Ferenc pápával.

Szeptember 11-én az olasz La Repubblica című napilapban Ferenc pápa olvasói levélben válaszolt a főszerkesztőnek a hittel és az ateizmussal kapcsolatos kérdéseire. Ezt követően Scalfari szeptember 24-én a Vatikánban beszélgetett a Szentatyával, a La Repubblica október elsején közölte az egész oldalas interjút.

A Vatikán hivatalos honlapján már nem olvasható az interjú. Federico Lombardi, a Szentszék sajtóirodájának igazgatója elmondta: általános értelemben megbízható, egyes részleteiben azonban nem szóról szóra pontosan kimunkált szövegről van szó. Úgy tartják helyesnek, ha nem sorolják a Vatikán honlapján megjelenő pápai megnyilatkozások közé, hiszen természete szerint inkább a sajtóban felhasználható írásról van szó. Lombardi hangsúlyozta: a döntés az államtitkárságnak a Vatikán honlapjáért felelős részlegén született meg, nem egy különleges jelentőségű döntésről van szó.

Magyar Kurír
(tzs)