Krisztus Király ünnepe a veszprémi szemináriumban

Hazai – 2015. november 24., kedd | 19:45

Krisztus Király ünnepén, november 22-én a veszprémi Boldog Gizella Szemináriumban öt papnövendék öltötte magára a reverendát, ketten lektorok és hárman akolitusok lettek. Az ünnepet lelkigyakorlat és felkészülés előzte meg.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A megelőző este tartott szentségimádáson Brenner József spirituális arról beszélt, hogy akik a reverendát magukra öltik, Krisztust öltik magukra, és az Ő seregének katonái lesznek; akiket pedig avatnak, „előléptetést, csillagot kapnak erre a ruhára”. Hangsúlyozta továbbá, hogy a pap mindig az emberek figyelmének középpontjában áll, ezért fontos a folyamatos példamutató élet, melyet nemcsak külsőleg, hanem lélekben is élni kell. Akik beöltöznek, egy olyan „hadtestnek” lesznek a tagjai, amelyben a diakónusok az „altisztek”, a papok pedig a „tisztek”.

Az ünnepi szentmisét Márfi Gyula érsek mutatta be. Szentbeszédében utalt arra, hogy a kispapoknak és a papoknak nemcsak a dicsőségben, hanem a szenvedésben is egynek kell lenniük Krisztussal.

A szentmise után adott interjújában Varga István rektor kiemelte, hogy a kispapok, akik életében mérföldkövet jelent ez az esemény, gondosan felkészültek erre az ünnepre, elsősorban imádságos lélekkel és szép zenei szolgálattal.

Beöltöztek: Egyed Norbert, Melegh Sándor Máté, Kopácsi Máté, László Dániel, Körmöczy Lajos

Lektorok: Simon László, Tóth Tamás

Akolitusok: Szabó Zoltán, Gyulai Péter István, Varga-Csikász Bence

Forrás, fotó és videó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria