Lelkigyakorlat és társtalálás – lehetséges egyszerre!

2013. október 24. csütörtök 17:20

Örömteli légkörben zajlott az október 18-20-án megrendezett MÉCS Napok program, amelyet a MÉCS és a párKatt katolikus társkereső szolgálat közösen hirdetett meg társkeresőknek. 

A lelkigyakorlatot, amelyet Mészáros Domonkos OP vezetett, élénk érdeklődés és jelentős túljelentkezés előzte meg. Végül – a férőhelyeknek megfelelően – negyvenkilenc, egyházilag szabad állapotú, nagyrészt 22 és 44 év közötti katolikus férfi és nő vett részt, közel fele-fele arányban; komoly szándékú, nemcsak társat, hanem elsősorban Istent kereső emberek. Egy fiatal férfi a zárókörben meg is fogalmazta: Isten jelenlétét élte át abban, hogy egy interneten szerveződő kezdeményezés nyomán ilyen társaságba kerülhetett.

A lelki program során a résztvevőknek sikerült félretenniük az évek óta megoldatlan társkeresés feszültségét: felszabadultan tudtak figyelni önmagukra, egymásra és a Szentlélekre. A zárókörben többen elmondták, milyen sokat jelentettek a kiscsoportos beszélgetések a hasonló élethelyzetű, hitben élő emberekkel. Volt, aki évtizedek terhétől szabadult meg a szentgyónásban; sok komoly felismerés és elhatározás született. Ugyanakkor a kiscsoporton túl a többiekkel való kötetlen találkozásra, ismerkedésre is volt lehetőség.

„Nem kérdés, hogy erre a programra nagy igény van. Örömmel és nagy reménységgel szervezzük meg jövőre is, várhatóan áprilisban” – mondták el a szervezők, hozzátéve: mindenki sokat tehet azért, hogy egyre többen értesüljenek erről a lehetőségről, egyszerűen azzal, ha „lájkolja” a MÉCS Napok és a párKatt Facebook-oldalát.

Magyar Kurír

(mk)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
keletrol-jon-lux-nyugatrol-luxus-kiss-rigo-laszlo-magyar-puspokok-ad-limina-latogatasarol
Keletről jön a lux, nyugatról a luxus – Kiss-Rigó László a magyar püspökök ad limina látogatásáról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20. és 24. között ad limina látogatáson vesznek részt Rómában. A küldöttség tagjaként Rómában tartózkodó Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a Vatikáni Rádió magyar adásának beszélt eddigi tapasztalatairól, élményeiről.

14:28
ferenc-papa-misen-belepunk-golgota-esemenyeibe-es-nem-szinieloadasra-megyunk
Ferenc pápa: A misén belépünk a Golgota eseményeibe, és nem színielőadásra megyünk!

A Szentatya november 22-én folytatta katekéziseit a szentmiséről. A mise emlékezet jellegéről elmélkedett, a szentmise ugyanis Krisztus húsvéti misztériumának emlékezete.

2017. november 22. szerda