Lelkinapot tartott a Délvidéki Háló

2018. március 19. hétfő 16:11

Március 10-én tartották a Délvidéki Háló bogozóinak lelkinapját Nagybecskereken. Az összejövetel mottóját Reményik Sándor „Istenarc” című költeményéből kölcsönözték: „Egy istenarc van eltemetve bennem...”

A 2018-as „hálós év” nagyböjti bogozói találkozóval-lelkinappal kezdődött. A résztvevők hálát adtak az elmúlt évért, amelyben a Délvidéki Háló működésének 20 éves jubileumát ünnepelték. Kifejezve a találkozás örömét, visszaemlékeztek az elmúlt év „hálós” élményeire, örömeire és bánataira.

A bogozók egyeztettek a 2018-as év hálós eseményeiről, és megfogalmazták a Délvidéki Háló idei céljait, amelyben kiemelt szerepe lesz a családoknak, a Kárpát-medencei összetartozásnak, valamint a fiataloknak.

A nagyböjti elmélkedést Masa Tamás tartotta, aki Vreckó Ferenccel biztosította a résztvevők számára a gyónási lehetőséget. Szentmise következett, majd megszentelték a Háló irodáját, valamint a Nagybecskereki Püspökségi Caritas-központját.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat