Templomot szenteltek az olasz katonai bázison Libanonban

2019. március 21., csütörtök | 9:01

Templomot szenteltek és lelkipásztori helyiségeket áldottak meg március 18-án Szent XXIII. János pápa és a Kármelhegyi Boldogasszony tiszteletére Libanonban, a shamai UNIFIL misszió katonai bázisán. Ferenc pápa másnap táviratban gratulált Santo Marcianò olasz tábori püspöknek.

A templomot az összes libanoni keresztény felekezet, illetve a síita és szunnita muszlimok részvételével építették. 65 évvel ezelőtt Giuseppe Angelo Roncalli, a későbbi XXIII. János pápa szentszéki küldöttként Libanonban járt, hogy megkoronázza a Libanoni Boldogságos Szűz Mária királynő szobrát. Ez emlékeztet a szeretetközösség és a béke megtapasztalására, amelyet ezekben a napokban éltek meg a különböző rítusokhoz tartozó pátriárkák és püspökök jelenlétében a szertartáson jelen lévők. Képviseltették magukat a maroniták, a görögök, a szírek, az örmények, a káldok, a koptok és a latin rítusú hívek.

„Ma János pápa szentként és az olasz hadsereg védőszentjeként visszatér Libanonba. A béke pápája eljön ebbe a házba, és azt szeretné, ha megértenénk azt a béke iránti felelősséget, amelyet a fegyveres erőkre bíztak” – fogalmazott március 18-án homíliájában Santo Marcianò olasz tábori püspök.

A Szentatya március 19-i táviratában elismerését fejezte ki, hogy megnyitották a templomot. Annak a reményének adott hangot, hogy az új istentiszteleti hely állandó hívást jelent majd az Úrral való találkozásra az ima bensőségességében, hogy aztán a katonák tanúságot tegyenek Istenről a mindennapi életben, a béke és a testvériség tanúságtevőivé válva.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
latni-az-ures-sirt-es-hinni
Látni az üres sírt és hinni

Húsvétvasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 20,1–9)

16:00
istenkereses-es-beavatas-beszelgetes-katekumenatus-gyakorlatarol
Istenkeresés és beavatás – Beszélgetés a katekumenátus gyakorlatáról

A nagyböjt végéhez közeledve a budai ciszterci Szent Imre-plébánián Kató-Bellavics Ágota katekétával, valamint a keresztelésre készülő Pataki Barbarával és Burján Tamással beszélgettünk hitről, beavatásról.

13:00
Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle