Liturgikus zenei tábort szervez a Görögkatolikus Metropólia

2019. április 14., vasárnap | 16:32

Liturgikus zenei tábort szervez 8–14 éves gyermekek számára a Görögkatolikus Metropólia. A tábort július 8–12. között szervezik meg Debrecenben.

A tábor zenei és szakmai vezetője Bubnó Tamás Liszt-díjas karnagy és énekművész lesz. A programok során a részt vevő művészek és pedagógusok bevezetik a gyermekeket a liturgikus ének-zene világának izgalmas mélységeibe, természetesen mindezt sok játékkal, közös és egyéni énektanítással, vidám és hasznos tevékenységekkel tarkítva.

A szervezők elsősorban a 8 és 14 év közötti gyermekeket várják, de jöhetnek kisebbek és nagyobbak is. A résztvevőket a Szent Miklós Görögkatolikus Diákotthon és Egyetemi Kollégiumban szállásolják el.

További részletek ITT találhatók. Jelentkezni a darabanjudit@gmail.com e-mail-címen lehet május 31-ig.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Sütőné Görgény Mónika

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda