A Démétér Háznak gyűjtő Lovagi Milán fotós volt a szombathelyi Brenner nevelési központ vendége

2019. február 21., csütörtök | 11:53

Február 18-án rendezték meg a második Brenner-estet Szombathelyen, a Brenner János Nevelési Központ aulájában. A rendezvény vendége Lovagi Milán fotós volt, aki a közelmúltban egyedülálló kezdeményezést indított el.

A szombathelyi Brenner János Nevelési Központban szervezett estek célja, hogy olyan, a közvetlen környezetükben élő személyeket ismerjenek meg a fiatalok, akik rátaláltak hivatásukra, példaszerűen gyakorolják azt, ezen felül őrzik és továbbadják a keresztény hitet.

A Brenner-est elnevezésű sorozat második vendége Lovagi Milán fotós volt. „Olyan dolgot igyekszem létrehozni, ahol az ember van a középpontban” – írja önmagáról internetes oldalán. A február 18-i eseményen ő volt a középpontban, illetve az a kezdeményezés, amellyel megmozdította a várost, az egész megyét, sőt az országot.

Az iskola 9–11. osztályos tanulói kérdezték a fotóst hivatásáról, majd arról az akcióról, amelynek keretében a Démétér Házat támogatja. Elhangzott: a Szent László Kórház gyermekhematológiai és őssejt-transzplantációs osztályán évente 45–50 gyermeken végeznek életmentő csontvelőátültetést. A Démétér Ház egy olyan létesítmény, ahol a család és a szeretet gyógyít; azért küzdenek, hogy a transzplantált gyermekek nagyobb eséllyel gyógyulhassanak és a családdal együtt könnyebben viseljék a megpróbáltatásokat.

A brenneres közösség, beleértve az intézmény munkatársait és sok szülőt, az ügy mellé állt, támogatva a kezdeményezést – derült ki H. Pezenhófer Brigitta beszámolójából.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő