A Démétér Háznak gyűjtő Lovagi Milán fotós volt a szombathelyi Brenner nevelési központ vendége

2019. február 21., csütörtök | 11:53

Február 18-án rendezték meg a második Brenner-estet Szombathelyen, a Brenner János Nevelési Központ aulájában. A rendezvény vendége Lovagi Milán fotós volt, aki a közelmúltban egyedülálló kezdeményezést indított el.

A szombathelyi Brenner János Nevelési Központban szervezett estek célja, hogy olyan, a közvetlen környezetükben élő személyeket ismerjenek meg a fiatalok, akik rátaláltak hivatásukra, példaszerűen gyakorolják azt, ezen felül őrzik és továbbadják a keresztény hitet.

A Brenner-est elnevezésű sorozat második vendége Lovagi Milán fotós volt. „Olyan dolgot igyekszem létrehozni, ahol az ember van a középpontban” – írja önmagáról internetes oldalán. A február 18-i eseményen ő volt a középpontban, illetve az a kezdeményezés, amellyel megmozdította a várost, az egész megyét, sőt az országot.

Az iskola 9–11. osztályos tanulói kérdezték a fotóst hivatásáról, majd arról az akcióról, amelynek keretében a Démétér Házat támogatja. Elhangzott: a Szent László Kórház gyermekhematológiai és őssejt-transzplantációs osztályán évente 45–50 gyermeken végeznek életmentő csontvelőátültetést. A Démétér Ház egy olyan létesítmény, ahol a család és a szeretet gyógyít; azért küzdenek, hogy a transzplantált gyermekek nagyobb eséllyel gyógyulhassanak és a családdal együtt könnyebben viseljék a megpróbáltatásokat.

A brenneres közösség, beleértve az intézmény munkatársait és sok szülőt, az ügy mellé állt, támogatva a kezdeményezést – derült ki H. Pezenhófer Brigitta beszámolójából.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat