A Démétér Háznak gyűjtő Lovagi Milán fotós volt a szombathelyi Brenner nevelési központ vendége

2019. február 21., csütörtök | 11:53

Február 18-án rendezték meg a második Brenner-estet Szombathelyen, a Brenner János Nevelési Központ aulájában. A rendezvény vendége Lovagi Milán fotós volt, aki a közelmúltban egyedülálló kezdeményezést indított el.

A szombathelyi Brenner János Nevelési Központban szervezett estek célja, hogy olyan, a közvetlen környezetükben élő személyeket ismerjenek meg a fiatalok, akik rátaláltak hivatásukra, példaszerűen gyakorolják azt, ezen felül őrzik és továbbadják a keresztény hitet.

A Brenner-est elnevezésű sorozat második vendége Lovagi Milán fotós volt. „Olyan dolgot igyekszem létrehozni, ahol az ember van a középpontban” – írja önmagáról internetes oldalán. A február 18-i eseményen ő volt a középpontban, illetve az a kezdeményezés, amellyel megmozdította a várost, az egész megyét, sőt az országot.

Az iskola 9–11. osztályos tanulói kérdezték a fotóst hivatásáról, majd arról az akcióról, amelynek keretében a Démétér Házat támogatja. Elhangzott: a Szent László Kórház gyermekhematológiai és őssejt-transzplantációs osztályán évente 45–50 gyermeken végeznek életmentő csontvelőátültetést. A Démétér Ház egy olyan létesítmény, ahol a család és a szeretet gyógyít; azért küzdenek, hogy a transzplantált gyermekek nagyobb eséllyel gyógyulhassanak és a családdal együtt könnyebben viseljék a megpróbáltatásokat.

A brenneres közösség, beleértve az intézmény munkatársait és sok szülőt, az ügy mellé állt, támogatva a kezdeményezést – derült ki H. Pezenhófer Brigitta beszámolójából.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

2019. május 22., szerda