Nemzetközi Ökumenikus Szabadegyetem Nyíregyházán

Kultúra – 2014. július 21., hétfő | 14:45

Július 21. és 27. között tartják Nyíregyházán a 25. Nemzetközi Ökumenikus Szabadegyetemet. Az érdeklődők a megosztás témájára épülő pszichológiai, politológiai és teológiai előadásokon, szemináriumokon, fórumokon vehetnek részt – közli az MTI.

Az egyhetes rendezvény célja, hogy a fiatalok felekezeti hovatartozástól függetlenül, bibliai alapon beszélgessenek, vitatkozzanak az élet fontos kérdéseiről. A rendszerváltás idején a tiszadobi gyermekváros környezete adta a helyszínt, később a Nyíregyháza belvárosában lévő Luther Márton Kollégiumba került át a programsorozat.

Számos résztvevő érkezik Nagyváradról, Kolozsvárról és Marosvásárhelyről is.

A szabadegyetemi kereteknek megfelelően a rendezvények nyilvánosak.

Kedden Fábri György, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorhelyettese, médiaszakértő és a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének felügyelője Osztod? Követed? címmel; szerdán Sarkadi-Nagy Szilvia pszichológus Megosztó személyiségek; csütörtökön György Péter médiakutató, esztéta Oszd meg és uralkodj; pénteken Kuti Klára, a pécsi egyetem kultúrantropológusa A javak újraelosztásáról címmel, szombaton Bodó Sára református teológus Megosztott szeretet címmel tart előadást.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria